Skandal potresa Barselonu: Katalonci angažovali kompaniju da brani Bertomeua i napada igrače - iz kluba negiraju optužbe

Novosti online

17. 02. 2020. u 21:27

Скандал потреса Барселону: Каталонци ангажовали компанију да брани Бертомеуа и напада играче - из клуба негирају оптужбе

Barselona logo

Radio "Kadena Ser" je objavio da je kompanija koristila lažne naloge na društvenim mrežama kako bi diskreditovala protivnike, a čak i neke od igrača Barselone, koji su izražavali stavove protiv kluba
Fudbalski klub Barselona negirao je danas optužbe da je unajmio kompaniju koja je na društvenim mrežama objavljivala negativne komentare o svojim igračima i protivnicima, kako bi poboljšala imidž visokih zvaničnika kluba.

Radio "Kadena Ser" je objavio da je kompanija koristila lažne naloge na društvenim mrežama kako bi diskreditovala protivnike, a čak i neke od igrača Barselone, koji su izražavali stavove protiv kluba.

Navodi se da se, između ostalih, radi o fudbalerima kao što su Lionel Mesi i Đerar Pike, kao i o bivšem treneru Barselone Pepu Gvardioli.

Barselona je negirala "bilo kakvu vezu i ugovaranje usluga povezanih sa nalozima na društvenim mrežama na kojima su objavljivane negativne ili omalovažavajuće poruke vezane za bilo koju osobu, entitet ili organizaciju koja može biti ili je povezana sa klubom".

Barselona je navela da je kompanija I3 Ventures "pružalac usluga" klubu i da "nema nikakve veze sa pomenutim nalozima, a ako bi se došlo do bilo kakvog drugačijeg odnosa, klub bi raskinuo ugovor i pokrenuo sve pravne radnje kako bi odbranio svoje interese".

Radio Kadena Ser preneo je da je kampanja imala za cilj da poboljša imidž predsednika Barselone Đozepa Bartomeua i direktora, ali i da je ciljala druge predsedničke kandidate.

Najveća Zvezda Barselone Mesi se nedavno sukobio sa upravom, kada je putem društvenih mreža kritikovao sportskog direktora Erika Abidala.

Barselona je saopštila da plaća usluge za "praćenje društvenih mreža sa ciljem analize pozitivnih i negativnih poruka o samoj organizaciji".

"Klub pokušava da vodi računa i sačuva reputaciju i ljudi koji su povezani sa klubom, sponzora, igrača, članova uprave, članova navijačkih klubova", piše u saopštenju.

Barselona je tražila hitnu ispravku objavljenih informacija i navela da zadržava pravo na sprovođenje pravnih radnji protiv onih koji su optužili klub.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije