ČUKARIČKI je završio sve formalnosti oko dovođenja Kolumbijca Dilana Ortiza. Momak rođen 15. marta 2000. godine igra na poziciji napadača, došao je iz kolumbijskog Atletiko nacionala, a srpski klub će mu biti prvi inostrani.

- Dilana smo doveli na pozajmicu do juna, sa pravom otkupa. Imaćemo sasvim dovoljno vremena da vidimo kako će se mladi igrač privići na novu sredinu, ipak će ovo sve biti novo za njega, drugi kontinent, drugi jezik... Dilan poseduje ogroman potencijal, to je ono što smo videli. Napadača smo dugo tražili, ne znam ni sam koliko smo igrača pregledali, na kraju smo se odlučili za Kolumbijca. Uklapa se u našu filozofiju forsiranja mladih, a ujedno je i reprezentativac Kolumbije do 20 godina - kazao je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Čukarički već ima iskustvo sa igračima iz Južne Amerike, na Banovom brdu je sa velikim uspehom igrao Brazilac Lukas Pjasentin, štoper koji je u 84 utakmice postigao i sedam golova, a osvojio je i Kup Srbije.

- Dilan nije prošao pripreme sa nama na Kipru, s obziromna to da su pregovori dosta dugo trajali. Od srede ulazi u rad sa ekipom, teoretski će imati pravo nastupa već protiv Crvene zvezde, ali sigurno će mu biti potrebno malo vremena da se adaptira na novu sredinu i saigrače - istakao je Mirosavljević.