VIŠE od 200 utakmica, dve titule šampiona i četiri trofeja u Kupu Srbije, ostaju iza Miroslava Vulićevića u Partizanu kao svedočanstvo jedne sjajne karijere, mirnog, ali uvek borbenog i srčanog momka iz Leposavića. Posle punih šest godina provedenih u Humskoj, tokom kojih je zaslužio i kapitensku traku, Miroslav Vulićević je odlučio da stavi tačku.

Tim povodom juče je u svečanoj sali stadiona Partizana održana prigodna svečanost, na kojoj je popularni Vule ispraćen u igračku penziju, a dopraćen u trenerske vode, gde će startovati sa najmlađima u crno-beloj fudbalskoj fabrici u "Zemunelu".

- Ovo su osetljive i patetične situacije. Mora tako da bude. Malo je igrača poput Vuleta, igrali su za Partizan posvećeno i samopregorno, uložili sebe celog. Vulićević je borac koji zna da igra fudbal. Mogao je još koju godinu da bude na terenu, ali je rešio da okonča karijeru. Mnogo je dao klubu i Partizan je njemu uzvratio. On će nastaviti da bude deo Partizana, radiće u Omladinskoj školi, što govori o želji da bude tu. Dragi prijatelju, želim ti prijatan boravak u igračkoj penziji, ujedno dobrodošlicu na novi posao - istakao je predsednik Partizana Milorad Vučelić, uručivši Vulićeviću uramljeni dres na poklon i sliku poznatog beogradskog slikara Miše Kravceva.

Svestan je Vulićević da ga već od danas očekuje potpuno drugačiji tempo života.

- Hvala porodici koja je najviše trpela zbog mojih obaveza. Hvala i svim trenerima koji su imali uticaj na fudbalsku karijeru i životne stavove. U sportu uvek može više i bolje, ali sam zadovoljan, jer sam igrao 250 utakmica za Partizan i usput nosio kapitensku traku. Delio sam svlačionicu sa legendama kao što su Saša Ilić i Danko Lazović. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Otud, hvala ljudima što su mi dali šansu i nadam se da će mi trenerska karijera biti uspešnija od igračke.

Dojučerašnji desni bek Partizana nikada nije igrao u inostranstvu, ali zbog toga ne žali sada kada je podvučena crta pod bogatu karijeru.

- Bilo je ponuda i situacija kada je nešto moglo da se realizuje, ali ne žalim. Bilo bi mi krivo da nisam uspeo da se oprobam u Partizanu, tako da mi je draže to što sada kao penzioner mogu da sednem na kafu sa nekim i pričam o osvojenoj duploj kruni, slavlju koje je bilo fantastično na ulicama Beograda, nego da govorim o nekoj sezoni u, recimo, Belgiji. Zadovoljan sam onim što sam ostvario u karijeri - završio je Vulićević.

OD RAŠKE DO HUMSKE

KARIJERA Miroslava Vulićevića započela je 2002. u Banu iz Raške. Potom je pet godina nosio dres Javora, a zatim je četiri godine proveo u Vojvodini. U Partizan je stigao na kraju 2013.

- Možda sam mogao više utakmica da odigram za reprezentaciju od ove tri. Uvek sam bio tu na nekim širim, pa i užim spiskovima, ali eto nije mi se dalo, jer je konkurencija bila fantastična. Jednu reprezentativnu akciju sam čak propustio pošto sam ranije zakazao svadbu za taj termin - priseća se Vulićević.