NIJE trener Partizana Savo Milošević krio zadovoljstvo što je posle skoro pola godine dočekao da u igračkom kadru ima na raspolaganju Bojana Matića.

- U najkraćem, mislim da smo ponovo oborili rekord u čekanju. Bojana jurimo od letos, pa sami izračunajte koliko smo ga čekali. Želim mu dobrodošlicu, poznajem ga odranije, i fudbalski i ljudski. Mislim da će predstavljati ozbiljno pojačanje za nas.

Milošević je Matiću posle prvenstvenog duela u Humskoj rekao da je vreme da promeni dres.

- Rekao sam mu ja to još letos. Konsultacije o dovođenju igrača radimo sa celim stručnim štabom, a za njega je bilo jedinstveno razmišljanje da je profil igrača koji nama treba.

Partizan je do sada igrao u formaciji 4-2-3-1, što bi dolaskom drugog klasičnog špica moglo da donese određene modifikacije.

- Može da se desi da u određenim fazama utakmice igramo sa dva špica, jer mislim da su oni kompatibilni. Neće biti problem upariti ih. Možda još bitnije od toga jeste to što u situacijama kada Sadik nije na terenu može da nam zadrži nivo igre gore visoko, a dozvoljava nam, pošto je drugačiji profil igrača, da probamo nešto drugačije. Nećemo mnogo imati vremena da isprobamo alternativni sistem igre.

NI REČ O RAJKOVIĆU

STRATEG "valjka" nije želeo da komentariše mogućnost da Slobodan Rajković pojača najvećeg rivala, ali je zato još jednom potvrdio da je klub blizu dogovora sa Urošem Vitasom.

- Moguće je, imali smo ideju da dođe i ovde, ali ćemo se već u Beogradu naći sa njim. Počeće da trenira sa nama, blizu je dogovora, ali imamo problem jer, kao i sa Škrbićem, moramo da vidimo u kom je fizičkom stanju.