Bivši trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da smatra da je londonski lub izgubio deo svog identiteta kada je sa čuvenog stadiona Hajberi prešao na Emirejts.


"Preselili smo se sa "Hajberija" koji je bio sličan "Enfildu", ali je taj stadion imao dušu. Sagradili smo novi stadion, ali svoju dušu nikada više nismo pronašli, ostavili smo je na "Hajberiju". Nikada je ne bismo mogli ponovo stvoriti iz bezbednosnih razloga", rekao je Venger.


Tokom deset godina, pre prelaska s jednog na drugi stadion, kada je Venger vodio klub, Arsenal je osvojio 11 trofeja, od čega tri titule u Premijer ligi. On se prisetio i kako je stadion nekada izgledao.


"Rastojanje od terena do tribina moralo je biti veće jer nam je bila potrebna hitna pomoć. Nagib tribina je morao biti manji i u svemu tome nismo uspeli da stvorimo istu atmosferu", rekao je Venger.


U sezoni 2003/2004 Arsenal je sezonu u Premijer ligi završio neporažen i postavio rekord od 49 utakmica bez poraza. Sada je Liverpul u prilici da obori taj rekord, a francuski stručnjak kaže da su na dobrom putu da to i ostvare.


"Vrlo su dobri. Igraju inteligetno, njihovi igrači donose inteligentne odluke na terenu", rekao je Venger.