Fudbalski klub Čukarički produžio je danas ugovore sa trojicom igrača i doveo je prvo pojačanje, Milana Savića iz belgijskog Mehelena.

Kako se navodi na klupskom sajtu, sa Darkom Puškarićem ugovor je produžen do leta 2021. godine, sa Miladinom Stevanovićem do leta 2022. godine, a sa Milutinom Vidosavljevićem do 2023.

- Vidosavljević je jedan od najtalentovanijih igrača u klubu i u Srbiji, njegovo vreme tek dolazi, naša očekivanja su zaista velika. On je svojim igrama skrenuo pažnju mnogih velikih klubova na sebe, nadamo se da će već od prolećnog dela sezone pokazati talenat - rekao je sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević.

Puškarić je najstariji igrač u klubu, a Stevanović se oporavio od povrede zbog koje je pauzirao šest meseci.

- To su vrlo bitni igrači za nas, igrama, odnosom i ponašanjem zaslužili su produžetak ugovora. Ovo je logičan sled okolnosti, nijednog trenutka nije bilo problema, sa zadovoljstvom su prihvatili da nastavimo saradnju. Oni su primer mlađim momcima, pre svega su dobri ljudi, uz njih igrači sazrevaju - naveo je Mirosavljević.

Prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku je Milan Savić. Prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, a prethodne jeseni bio je član belgijskog Mehelena. On je potpisao ugovor do leta 2023. godine.

- Savića smo doveli iz Belgije, bio je u Zvezdinoj školi, igra na poziciji ofanzivnog veziste, u principu je krilni igrač. Poseduje veliki potencijal, a Čukarički nastavlja tradiciju dovođenja mladih igrača.

Sportski direktor “brđana” je dodao da je tim formiran na leto, ali da će uprava pokušati da ga osveži, ali samo ako se radi o pravom pojačanju.

Slobodan Tedić je u četvrtak otputovao u Mančester, gde će obaviti formalnosti oko potpisa ugovora sa šampionom Engleske Sitijem.

- To je samo protokolarna stvar, prema ranijem dogovoru otišao je na potpis ugovora sa Mančesterom, do leta ostaje na pozajmici u Čukaričkom. Potom Siti ima svoje planove za njega - rekao je Mirosavljević.