Fudbalska afera trese Makedoniju: Skandal u Savezu - pranje novca, zloupotreba službenog položaja i oštećen budžet

Tanjug

16. 01. 2020. u 18:24

Nakon analize zahtevane dokumentacije biće doneta meritorna odluka tužilaštva - izjavili su u tužilaštvu

Фудбалска афера тресе Македонију: Скандал у Савезу - прање новца, злоупотреба службеног положаја и оштећен буџет

Lopta ilustracija

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije, prenosi portal A1on iz Skoplja.

Glavna knjigovođa makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA, vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te delila zaradu s njima, i samo u poslednje dve godine oštetila budžet FFM za više od milion evra.

Prošle godine u oktobru protiv nje je podneta krivična prijava. Mladenovska je tada suspendovana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM gde je radila oko tri decenije.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

- Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gde je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično delo. Nakon analize zahtevane dokumentacije biće doneta meritorna odluka tužilaštva - izjavili su u tužilaštvu za ovaj skopski portal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije