Generalni sekretar Zajednice Superlige Darko Ramovš istakao je da su godinu na izmaku obeležili partnerstvo sa kineskom kompanijom "Linglong Tire", ulaganja u nove vrhunske travnate podloge na većem broju stadiona u Srbiji i evropski uspesi Crvene zvezde i Partizana.


"Ne treba zaboraviti ni najavu velikih infrastrukturnih projekata vezanih za izgradnju i adaptaciju stadiona u Srbiji, kao i inicijative za stvaranje novog modela privatizacije klubova i promene modela tretmana stranih igračau našem klupskom fudbalu", rekao je Ramovš za sajt Superlige.


Prema njegovim rečima, tokom prethodne godine viđen je veliki broj izuzetno kvalitetnih utakmica u domaćem takmičenjima.


"Navikli na visoke standarde kada je rečo Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini ili Radničkom, ali bih rekao da su Čukarički, TSC i Voždovacpokazali najviše ozbiljnosti, kontinuiteta, stabilnosti i rezultata, kako u takmičenju, tako i u svim klupskim segmentima u kojima rade i ostvaruju rezultate. Ipak, fudbalski klub TSC je najupečatljivijiprimer, zbog činjenice da je debitant u najelitnijem takmičenju, a može u mnogo čemu biti primer za mnoge druge klubove ili potencijalno nove ulagačeu fudbal".


On je dodao da dobri rezultati srpskih ekipa u UEFA takmičenjimaimaju višestruku važnost,prvenstveno za njih same, ali ujedno i za celokupan srpski fudbal.


"Neophodno je imati još klubova koji bi svojim rezultatima u UEFA takmičenjimamogli jačati poziciju svih nas. Zabrinut sam zbog načinana koju ćemo biti tretirani u ciklusu 2021.-2024.,jer će biti otežanput našim klubovima za učešće u evropskim takmičenjima, na način na koji smo navikli. Paralelno, otvaranje novog takmičenja,Lige konfederacija, daje nove mogućnosti, pa deo tih promena za evropski klupski fudbal, kao i za našeklubove, biti vidljivi tek u narednom periodu", poručio je Ramovš.