Fudbaler Čelsija Vilijan (31) rekao je da bi želeo da ostane u tom londonskom klubu sve dok ne napuni 40 godina. Vilijan pregovara sa upravom Čelsija o novom ugovoru, pošto mu aktuelni ugovor ističe na kraju sezone. On u poslednje vreme igra dobro, a u nedelju je postigao oba gola u pobedi nad Totenhemom 2:0.


Vilijan može u januaru da pregovara sa stranim klubovima, ali je 31-godišnji Brazilac potvrdio da pregovara o ostanku na "Stamford bridžu".


"Svi znaju da volim ovaj klub i koliko uživam igrajući za Čelsi. Ako budem mogao, ostaću ovde sve dok ne napunim 40 godina, ali fudbal nije uvek takav. Želim da ostanem pošto volim ovde da igram. Nije to samo moja odluka, moramo zajedno da odlučimo. Razgovarali smo. Nadam se da mogu da kažem da ću ostati, ali za sada ne mogu to kažem", rekao je Vilijan, preneo je „Skaj“.


Vilijan je naveo da fudbalske organizacije moraju da učine više u borbi protiv rasizma, nakon što je njegov saigrač Antonio Rudiger vređan tokom utakmice sa Totenhemom.


Londonska policija počela je istragu i sarađuje sa Totenhemom kako bi otkrila odgovorne, a učestvuje i Fudbalski savez Engleske.


U 63. minutu utakmice Rudiger je obavestio svog kapitena da je pretrpeo uvrede na rasnoj osnovi, praćen je protokol Premijer lige protiv diskriminacije i navijači su u tri navrata opomenuti.


Vilijan je rekao da ne razume kako i zašto fudbalski navijači na rasnoj osnovi vređaju protivničke igrače, kada podržavaju tamnopute igrače u svom timu.


"To je razočaravajuće, ne znam kako ljudi mogu da razmišljaju na takav način. U njihovom timu (Totenhem) ima crnih igrača. Mislim da svi zajedno moramo to da zaustavimo. To je sramota za svakoga. To boli, ne moraju to meni da rade, rade mojim saigračima i osećaj je loš. Na terenu ne možeš mnogo o tome da razmišljaš jer se onda ne koncentrišeš na utakmicu. Nadam se da ćemo videti više posla fudbalskih federacija", naveo je on.