SPASIĆEVI "orlići" razbili mlade "pancere". Mlađa omladinska selekcija Srbije (igrači do 18 godina) superiorno je osvojila "Zimski turnir" u Izraelu. Izabranici selektora Igora Spasića su, nakon trijumfa nad Izraelom (2:0), savladali su selekciju Nemačke (2:1) i pokazali da su najbolja ekipa na turniru.


Velika borba dva izuzetno kvalietna tima okončana je pobedom naših momaka. Srbija je došla u vođstvom golom Bačkulje u 20. minutu, što je bila nagrada za mnogo bolju igru, nekoliko odličnioh sakcija i prilika. Kada su svi očekivali da se na petnaestominutni odmor ode sa golom prednosti, Nemci uzvraćaju udarac. Aslani je bio strelac.


PROČITAJTE JOŠ: Objavljen izveštaj skauta koji je 1978. gledao Maradonu: Niko nikada nije ocenjen kao Argentinac od 17 godina


To nije obeshrabrilo mlađe omladince Srbije, te su i u drugom poluvremenu nastavili sa organizovanom i disciplinovanom igrom. Ključni trenutak utakmice desio se u 66. minutu. Drezgić je zatresao mrežu Nemaca za vođstvo Srbije od 2:1, i ispostaviće se, zasluženu pobedu naše reprezentacije. Posle utakmice usledilo je veliko slavlje u svlačionici.


STRELCI: 1:0 Bačkulja 20, 1:1 Aslani 38, 2:1 i Drezgić 66. minutu za Srbiju, a Aslani u 38. za Nemačku. Stadion: "Šefajin". Gledalaca: 500. Sudija: Šalev Sason (Izrael)

SRBIJA: Slavković, Drezgić, Rogan, Bačkulja, Kremenović, Lukić (od 60. Knežević), Đurasović, Ergelaš, Čolić (od 89. Miladinovć) Cvetićanin (od 60. Đukić), Bogdanović (od 60. Miladinović).

NEMAČKA: Gebhardt, Voelcke (od 87. Velasko), Šmit, Zibert, Libelt, Kronmuler, Rol, Kerer, Lemperle, Vinkler, Aslani.