KRENULI su pre tačno pet meseci iz Marijanpolja, u sredu uveče (21.00) u Atini ih čeka nova evropska prekretnica. U 90 minuta odluke, fudbaleri Crvene zvezde mnogo dobijaju ako ne izgube protiv Olimpijakosa u šestom kolu Lige šampiona. Dobijaju priliku da prezime na međunarodnoj sceni, "prebace" se u Ligu Evrope i da u 2020. godinu uđu kao pravi pobednici. To su i bili posle žestokih bitaka u Helsinkiju, Kopenhagenu, Bernu, ali su u eliti ispali slabašni i nedorečeni u klinču sa Bajernom i Totenhemom. Atina je prava prilika da ova generacija pokaže ono najbolje što je krasilo Crvenu zvezdu u zadnje tri godine.


- Sve staje u 90 minuta, svesni smo koliko je bitna ova utakmica - naglašava Nemanja Milunović, štoper crveno-belih. - Znamo šta dobijamo i gubimo, znamo da moramo da budemo maksimalno spremni i koncentrisani, snažni i istrajni da napravimo opet nešto što je dobro za klub, navijače, nas. Realno, prema svemu što smo prikazali ove sezone zaslužujemo da igramo Evropu. Olimpijakos nije ni Bajern, ni Totenhem, pobedili smo ih u prvoj utakmici, želimo opet iako nam odgovara i nerešen rezultat.


Srpskom šampionu će ovo biti 14. evropski meč ove sezone. Ekipa se dizala, padala, ali se i dobro prekalila za ovako bitan dvoboj.


- Važnost ove utakmice je svima na prvom mestu, neka psihološka iscrpljenost je u ovom slučaju u drugom planu. Niko se neće štedeti i siguran sam da će ekipa "gristi" najjače pto može. Svi mi želimo posle dve godine da Zvezda dočeka proleće u Evropi, to je naš jedini cilj u Atini.


Milunović, koji je bio strelac na "Marakani" u prvom meču, siguran je da će Olimpijakos dobro pazoti na Zvezdino najjače oružje


- Ako neko primi dva gola iz prekida u Beogradu kao Olimpijakos, sigurno je da će akcenat baciti baš na taj segment igre. U Beogradu smo došli do golova iz prekida, oni su sastavni deo fudbala, mogu da budu odlučujući i da rešavaju meč. Međutim, mislim da bi trebalo da i iz igre pravimo šanse, da pokušamo na taj način da dođemo do rezultata.