Priče o novom angažmanu Zlatana Ibrahimovića i mogućnosti povratka u Seriju A aktivirao je sećanje na dogodovštine iz Italije. Bilo ih je, a ona koja se ne zaboravlja odnosi se na sukob sa Italijanom Markom Materacijem.


- Igrali smo protiv Intera. Materaci je uleteo u mene kao ubica i povredio me. On je bio čvrst fudbaler, to je u redu, ali postoje dva načina da se bude čvrst. I Paolo Maldini bio čvrst, ali sa drugačijim nemerama. Trener Fabio Kapelo je rekao da će me zameniti. Rekao sam da hoću da se vratim i vratio me je. Želeo sam osvetu. Ako mi neko uradi nešto tako, ja to ne zaboravljam. Posle dva minuta sam osetio veliki bol, morao sam da izađem - rekao je Ibrahimović.


Zlatan se vratio u Italiju 2010. godine i obukao dres Milana. To je značilo da će se bar dva puta tokom sezone ponovo sresti sa Materacijem.


"Svi su bili protiv mene, ali to me motiviše. Ipak, ako izgubite kontrolu, neće biti dobro. Dobio sam penal na jednoj utakmici. Ko me je oborio? Materaci. U drugom poluvremenu je opet krenuo na mene i ja sam ga udario potezom iz tekvondoa. Poslao sam ga u bolnicu. Dejan Stanković me je pitao zašto sam to uradio. Rekao sam mu da sam čekao taj momenat četiri godine", otkrio je Ibrahimović.Nije prošlo ni nekoliko dana i oglasio se Marko Materaci, naravno preko društvenih mreža. Nepredvidivi Italijan, bivši reprezentativac i igrač Intera, pogođen sujetom posle Ibrahimovićevih sećanja iznova je stavio do znanja da ni on nikome ne ostaje dužan.


"Dođoh, videh, osvojih... U svakom slučaju, hvala ti Zlatane, nikad ne bismo uspeli bez tebe", napisao je Materaci ispod fotografije Interovih igrača sa peharom Lige šampiona koju su osvojili tek kada je Ibrahimović otišao sa “Meace” i Interov dres zamenio za Barselonin.


Inače, svi znaju da je trofej Lige šampiona jedini koji Zlatanu Ibrahimoviću nedostaje u karijeri.