Fudbalski klub Radnički najoštrije osudio je "pokušaje pojedinih medija" da, kako se navodi u saopštenju, "unize" nedavnu pobedu nad Javorom (7:0) i naruše ugled i čast.


Kako je u saopštenju kluba ocenjeno, od kada je Radnički počeo da ostvaruje odlične rezultate u poslednjih nekoliko godina vodi se kontinuirana kampanja da se omalovaži svaki njihov rezultat, a već je postalo uobičajno da se posle svake pobede Radnčkog u medijima poturaju razne neistine, i to se desilo i sada.

- Opet se pokazalo da ono što pojedinci ne mogu da oproste Radničkom je pobeda i uspeh. Pitamo sve kako je moguće da neko tvrdi da se može namestiti da neko postigne, odnosno primi sedam golova na jednoj utakmici? Da li je i Crvena zvezda namestila meč sa Bajernom iz Minhena? Pitamo se da li je trebalo da na 3:0 kažemo našim fudbalerima da ne igraju napadački jer će nas neko optužiti za nameštanje rezultata - navodi se u saopštenju Radničkog.

Dodaje se da je zlonamerno i neozbiljno od pojedinaca da tvrde da je neko uticao na konačan ishod, s obzirom na to da je Radnički dao sedam golova iz igre, bez penala ili crvenog kartona za protivnika.

- Napadnuti smo prljavim oružjem i to od onih koji na terenu nisu mogli da nam daju jedan gol. Radnički je u svakom slučaju svoj kvalitet pokazao na terenu, a onima koji ne vole Radnički koji pobeđuje ostavljamo da se koriste prljavim sredstvima jer samim tim i sportskoj javnosti pokazuju ko su oni. Naravno da je najlakše za sve u Ivanjici da zbog rezultatskog debakla odgovornost traže u 'višoj sili', umesto u svojim redovima, ali to ne opravdava pojedine medije koji su na tendenciozan način taj nesumnjivi neuspeh Javora iskoristili kako bi se opet obračunali sa Radničkim, bez navođenja bilo kakvih činjenica - piše u saopštenju niškog kluba.

Pročitajte još Novi udarac za srpski fudbal - epilog meča u Ivanjici: Kosanović psuje i pominje konje, novinar tvrdi da je meč namešten

- Nedavno je Javor izgubio od Partizana sa 6:2, ali nije reagovao na ovakav način, što nameće pitanje da li njima smeta samo kada se gubi od kluba sa juga Srbije? - dodaje se.

Radnički je ocenio da se "kvalitetan fudbal igra i na jugu Srbije i da sa tom činjenicom moraju da se pomire svi i da prekinu da nas optužuju za sve i svašta".

- Smatramo da selektivnost i zlonamernost u izveštavanju sa ove, ali i sa drugih utakmica, pre svega nanosi štetu srpskom fudbalu - navodi Radnički u saopštenju.

Klub iz Niša je od medija tražio da se "ponašaju u skladu sa profesionalnom etikom i da pojedinci svoj lični animozitet prema klubu ostave po strani i da objektivno izveštavaju o nama".