“Orlovi” su dobili potencijalne rivale na predstojećem EP, do kojeg će pokušati da dođu preko baraža Lige nacija. Ukoliko izabranici Ljubiše Tumbakovića izbore mesto na završnom turniru kontinentalnog šampionata, igraće u grupi D, u Londonu i Glazgovu, protiv Engleske, Hrvatske i Češke.

I dok “orlovi” tek treba da obezbede vizu za EURO, selektor Hrvata Zlatko Dalić već sada ističe da bi voleo da izbegne okršaj sa Srbijom, imajući u vidu potencijalne rivale iz plej-ofa C staze.

- Norveška, Srbija, Bugarska, Škotska... Kad tako pogledate Srbiju bi tu valjalo izbeći. Svi su nezgodni rivali. Opet, Škoti ako prođu igramo protiv dva domaćina. Ne znam. Nadam se da možemo da ponovimo ono sa Mundijala u Rusiji – rekao je Dalić i potom prokomentarisao ostatak žreba.

- Najvažnije nam je bilo da izbegnemo Portugaliju iz trećeg šešira. To se dogodilo. Grupa sa njima bila bi mnogo teška. Ponovo igramo s Englezima... Mislim da je realno da prođemo grupu, to je naš osnovni cilj i zadatak. Engleska je najvažnija, prva utakmica, opet na „Vembliju“, ne može biti bolje po nas u smislu spektakla. Moramo do dve pobede ako želimo da prođemo grupu - poručio je Dalić.