Trener fudbalera Radničkog Milorad Kosanović rekao je da ga najviše raduje to što je njegova ekipa u meču protiv Javora "trajala" svih 90 minuta, dok je treneru kluba iz Ivanjice poručio da bi mu "bilo bolje da nauči nešto i da vodi ekipu drugačije".

- Drago mi je zbog ove pobede i što sam se kao trener upisao u istoriju Radničkog. Sada sam siguran da će me u Nišu večno pamtiti. Igrali smo kako treba. Čvrsto, snažno i hrabro. Stavili smo brzo stvari pod kontrolu i onda iskoristili sve slabosti koje je Javor ispoljio - rekao je Kosanović.

Radnički je u Ivanjici ostvario najubedljiviju pobedu u istoriji u prvenstvenim mečevima. Najboljom partijom u sezoni fudbaleri Radničkog pobedili su Javor sa 7:0, u 18. kolu Super lige Srbije.

- Prva dva gola smo dali na vreme i to je otvorilo utakmicu. Na poluvremenu smo se dogovorili da pojurimo 3:0 i zatvorimo meč, a kada smo to uradili dogovorili smo se da ne stajemo i da igramo jako do kraja, što smo i učinili. To je ono što me najviše raduje, da smo trajali svih 90 minuta - rekao je Kosanović.

Trener Radničkog je naveo i da jedino što nije bilo lepo jeste izajava trenera Javora Igora Bondžulića.

- Ono što nije bilo lepo je izjava mog kolege iz Javora Bondžulića, koji me uvredio rekavši da ja sredom lepo objašnjavam ko je kriv za slabe rezultate srpskih klubova u Evropi, a onda mi subotom odgovara kada se te slabosti pojave na našim utakmicama - rekao je Kosanović.

- On je verovatno nezadovoljan zbog poništenog gola Javoru kod 0:0, ali bio je čist faul. Posle toga smo vređani sa tribina, a on je podlegao sudu publike. Bolje bi mu bilo da nauči nešto i da vodi ekipu drugačije, a ne da dozvoli da mu ekipa kući primi sedam golova, a mogla je da primi 12 - rekao je Kosanović.