Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Vladimir Matijašević izjavio je danas da je fokus FSS ne baražu za EURO i prvoj utakmici protiv Norveške u Oslu i da se ne razmišlja o promeni selektora A selekcije Ljubiše Tumbakovića.


Matijasević je trenutno u Bukureštu, gde će večeras zajedno sa predsednikom FSSSlavišom Kokezom i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem pratiti žreb za Evropsko prvenstvo 2020.


PROČITAJTE JOŠ: Najčudniji žreb u istoriji fudbala: Ako prođu baraž "orlovi" će sigurno igrati u Londonu i Glazgovu, jedan od rivala Engleska


Srbija će videti ko će joj biti protivnici u grupi D, gde će ako bude u martu uspešna u baražu igrati protiv Engleske i još dve selekcije čija će imena saznati posle 18 časova kad počinje izvlačenje u Rumuniji.


- Nismo pričali o promeni selektora. Ne vidim svrhu takvih tekstova koji se pojavljuju u medijima povremeno i koji nisu tačni. Ne donose dobro ni selektoru, ni savezu, ni igračima - rekao je Matijašević.


Delegacija Fudbalskog saveza Srbije stigla je u Bukurešt pre dva dana. Matijašević kaže da ima vremena za priču o potencijalnim protivnicima na EURU i žrebu.


- Imali smo niz sastanaka kako sa predstvncima UEFA, tako i sa članovima drugih delegacija. Dobro je biti ovde, ali mi moramo da budemo relani. Večerašnji žreb posmatramo kroz prizmu onoga što nas očekuje u martu. Za nas je utakmica protiv Norveške daleko bitnija od toga protiv kojih ćemo selekcija evenutalno igrati ako se plasiramo na EURO. I u tom pravcu jedino razmišljamo -porčio je Matijašević.