Da li Tumbaković ostaje selektor Srbije? Matijašević odgovorio na spekulacije o promeni na klupi orlova

Tanjug

30. 11. 2019. u 13:26

Да ли Тумбаковић остаје селектор Србије? Матијашевић одговорио на спекулације о промени на клупи орлова

LJubiša Tumbaković Foto: M. Vukadinović

Oko priča da će LJubiša Tumbaković biti smenjen sa mesta selektora se oglasio sportski direktor FSS

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Vladimir Matijašević izjavio je danas da je fokus FSS ne baražu za EURO i prvoj utakmici protiv Norveške u Oslu i da se ne razmišlja o promeni selektora A selekcije LJubiše Tumbakovića.


Matijasević je trenutno u Bukureštu, gde će večeras zajedno sa predsednikom FSSSlavišom Kokezom i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem pratiti žreb za Evropsko prvenstvo 2020.


PROČITAJTE JOŠ:Najčudniji žreb u istoriji fudbala: Ako prođu baraž "orlovi" će sigurno igrati u Londonu i Glazgovu, jedan od rivala Engleska


Srbija će videti ko će joj biti protivnici u grupi D, gde će ako bude u martu uspešna u baražu igrati protiv Engleske i još dve selekcije čija će imena saznati posle 18 časova kad počinje izvlačenje u Rumuniji.


- Nismo pričali o promeni selektora. Ne vidim svrhu takvih tekstova koji se pojavljuju u medijima povremeno i koji nisu tačni. Ne donose dobro ni selektoru, ni savezu, ni igračima - rekao je Matijašević.


Delegacija Fudbalskog saveza Srbije stigla je u Bukurešt pre dva dana. Matijašević kaže da ima vremena za priču o potencijalnim protivnicima na EURU i žrebu.


- Imali smo niz sastanaka kako sa predstvncima UEFA, tako i sa članovima drugih delegacija. Dobro je biti ovde, ali mi moramo da budemo relani. Večerašnji žreb posmatramo kroz prizmu onoga što nas očekuje u martu. Za nas je utakmica protiv Norveške daleko bitnija od toga protiv kojih ćemo selekcija evenutalno igrati ako se plasiramo na EURO. I u tom pravcu jedino razmišljamo -porčio je Matijašević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Kakve gluposti

30.11.2019. 14:38

Svaki selektor je siguran na nasoj klupi sve dok se ne kvalifikuje na neko prvenstvo,e onda mu se drma klupa jer vise nije dorastao tom poslu i mora da se dovede pravi strucnjak(osoba koja ce da sastavlja postavu po necijem nalogu) tako je status svakog selektora nase reprezentacije jassn kao dan