UBEDLjIVO najčudniji žreb za Prvenstvo Evrope 2020. u fudbalu počinje sutrau 18.00 (SK 1) u Bukureštu. Mnogi ljudi od fudbala već su ga nazvali cirkusom, jer su "matematičari" iz UEFA do granica nemogućeg zakompikovali prvo sistem kvalifikacija, pa je draž iščekivanja izvlačenja kuglica tako ubijena u startu.

Fudbaleri Srbije su bar za sada miljama daleko od EP. Jer, u prvom meču baraža 26. marta sledeće godine u Oslu, čeka ih Norveška, a ako prođu tu prepreku rival će im 31. marta biti Škotska ili Izrael u Beogradu. Ako preskočimo ova dva rivala, eto nas na EP prvi put posle 2000. U suprotnom, biće to dve decenije fudbalske suše, sa novim kvalifikacijama i mnogo duže.

Sa mnogo onih "ako", Srbija već zna da će, ako prođe, biti u grupi D sa Engleskom. Ta grupa se igra u Londonu i Glazgovu, a potencijalni rivalu u jednoj od šest grupa sa po četiri selekcije bili bi iz dva šešira: Francuska, Poljska, Švajcarska ili Hrvatska, odnosno: Portugalija, Turska, Austrija, Švedska ili Češka.

Inače, EVRO 2020. će se prvi put održati u 12 različitih zemalja, od 12. juna do 12. jula 2020. Najbitniji dueli, oba polufinalna meča i finale, biće odigrana na "Vembliju". Na turniru nastupaju 24 reprezentacije podeljene u šest grupa sa po četiri učesnika.

ŠEŠIR 1

Belgija, Italija, Engleska, Nemačka, Španija, Ukrajina.

ŠEŠIR 2

Francuska, Poljska, Švajcarska, Hrvatska, Holandija, Rusija.

ŠEŠIR 3

Portugalija, Turska, Danska, Austrija, Švedska, Češka.

ŠEŠIR 4

Vels, Finska, pobednik A, pobednik B, pobednik C, pobednik D