I Milorad Kosanović, baš kao i Savo Milošević, smatra da je poraz Crvene zvezde od Bajerna u Ligi šampiona (0:6) realnost srpskog fudbala. Trener Radničkog iz Niša je stava da se u Srbiji ne igra ozbiljan fudbal od 1996. godine i da je u tome najveći problem.


Raznim imenima bismo mogli da nazovemo visok poraz od Bajerna, dakle, i brukom, sramotom. Ali, i realnošću, u ovom momentu. Posledicom neigranja ozbiljnog fudbala, od 1996. Nedostatkom vrhunskih igrača, poslednji je izdanak Vojvodine – Dušan Tadić. Doskora su fudbalske škole dobro radile i „izbacivale nešto”, konkretno: evropske i svetske prvake u omladinskoj konkurenciji. I, odjednom se pojavio Brodarac, na silu ubacio u sva takmičenja i usiljeno gura trenere i dečake u reprezentativne selekcije. Rasulo… ne znam kako bih rekao drugačije – rekao je Milorad Kosanović za “Sportski žurnal”.


Iskusni trener napominje da je poraz Zvezde od Bajerna očekivao i da kvalitet dva tima ne bi trebalo upoređivati.


Ubedljiv poraz sam očekivao jer Bajern ima sve što nema Zvezda. Kompaktnu i pokretljivu ekipu, čvrstu i snažnu, kreativnu u sredini i silu napred. Bez toga nema šta da traži, u savremenom fudablu. Nema taj nivo da bi dobila utakmicu. Pogledajmo koliko je golova primila minule i ove sezone u Ligi šampiona, koliko postigla. Istovetno i Partizan, reprezentacija.