Trener Luis Enrike vratio se danas na mesto selektora fudbalske reprezentacije Španije, pet meseci nakon što je napustio funkciju.

Enrike je iz privatnih razloga u junu napustio funkciju, a reprezentaciju je preuzeo njegov pomoćnik Roberto Moreno. Enrike je želeo da bude uz bolesnu ćerku, koja je umrla krajem avgusta.

Pod Morenovim vođstvom Španija je neporažena i plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales rekao je na konferenciji za novinare da se Enrike vratio.

- Svi su znali da će, ako Luis Enrike želi da se vrati, vrata za njega uvek biti otvorena. On će nastaviti da radi i na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine - rekao je on.

Rubijales je naveo da je Moreno obavestio čelnike Saveza da će otići sa funkcije posle razgovora sa Enrikeom, koji mu je rekao da bi voleo da se vrati u reprezentaciju.

- Luis Enrike je bio lider ovog projekta. Moreno bi ostao selektor da Luis Enrike nije poželeo da se vrati - dodao je Rubijales.

Španski mediji preneli su da se Moreno oprostio od igrača posle jučerašnje utakmice sa Rumunijom u Madridu. On se nije pojavio na konferenciji za novinare posle utakmice, ali ni jutros na sastanku sa čelnicima Saveza, na razgovorima oko uslova odlaska.

- Robertovi rezultati kao našeg selektora su bili veoma dobri, to moramo da poštujemo. Zahvalni smo mu na uloženom trudu - naveo je predsednik Saveza.

Enrike je preuzeo reprezentaciju Španije posle eliminacije sa Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Predvodio je ekipu u Ligi nacija i počeo je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.