Policija je na fudbalskoj utakmici Kupa u Peruu imala pune ruke posla. Scene su na terenu treće divizije, na utakmici između Deportivo Gracilosa i Deportivo Ljakuabamba, nisu bile nimalo prijaten, a interventne snage policije morale su da brane brane glavnog sudiju i njegove pomoćnike od gostujućih igrača i trenera, a goste od domaćih navijača! Zanimljivo je da su čarke počele u 41. minutu meča, haos je nastao u 55. i trajao je do odlaska gostiju iz grada.


Pomenuti akteri počeli su incident tako što su trčeći krenuli na arbitre, sa namerom da se nezadovoljni obračunaju. Razlog je crveno karton dosuđen jednom igraču. Prvo je pomoćnog sudiju neko loptom pogodio u glavu. Golman je potom u sprintu krenuo ka domaćim navijačima koji su već bili na terenu, pa je završio na zemlji posle jednog od karate udaraca... Na terenu i oko njega bio je opšti haos dok policija nije uspostavila koliko toliko red.

Opasnost tu nije završena. Gostujući igrači morali su stadion da napuste u zadnjem delu kamiona koji se inače koristi za prevoz konja. Data im je i policijska pratnja radi predostrožnosti. Autobus im je bio demoliran jer je kamenovan od strane domaćih navijača.