Češka je savladala tzv. državu Kosovo 2:1 i izborila plasman na EP, a goste ostavili da tuguju. Međutim, sama utakmica je imala i paklenu uvertiru, jer su češki navijači dočekali goste iz južne srpske pokrajne vrlo neprijateljski, te su na svakom koraku jasno isticali da je Kosovo Srbija i da ne priznaju njihovu lažnu državu.

Prvo na ulicama pre meča, kada su u nekoliko navrata napali gostujuće navijače, a onda su na "Dosan" areni, kada je počelo intoniranje himne tzv. Kosova istakli srpske zastave i transparente "Kosovo je Srbija", te skandirai "Srbija, Srbija".

Tokom meča se ova scena više puta ponavljala, a fudbaleri iz Prištine su u tome videli rasizam! Epilog svega biće najverovatnije kazna UEFA.

- Insistirao sam kod sudije Đanluke Rokija da obrati pažnju na rasističke povike. Rekao mi je da ne razume šta skandiraju, na šta sam uzvratio da ja razumem. Pričali smo na italijanskom i rekao mi je da će prekinuti sledeći put, ali nije to učinio - rekao je Amir Rahmani, igrač Kjeva.

Ispovest golmana Arijaneta Murića je bila posebno zanimljiva, jer u jednoj izjavi daje kontradiktorne informacije:

- Češki navijači su me rasistički vređali. Nisam čuo ništa što su rekli, reagovao sam kao profesionalac.

Na nekoliko mesta morala je da interveniše i policija zbog napada ekstremnih čeških grupa, mada su lokalni mediji izveštavali da su i gosti, njih oko 600, tražili povod za sukob.