U DANU kada ga su ga precizni statističari svrstali na 22. mesto najboljih fudbalera na svetu u 2019. godini, zamenik kapitena Srbije Dušan Tadić je sa pomešanim emocijama završio meč sa (ne)jakim Luksemburgom. Laganih 2:0 u prvom poluvremenu, pa na kraju panično spasavanje tri boda (3:2) protiv ekipe u čijoj se zemlji fudbal i dalje igra na poluamaterskom nivou.


- Bilo je dobrih stvari, akcija i golova, ali samo u prvih 45 minuta utakmice sa Luksemburgom. Drugo poluvreme je jedno ogromno razočaranje za mene. Pre svega zbog toga što fudbal bez trčanja danas ne može da se igra. Kada to budemo shvatili onda ćemo početi da pravimo i bolje rezultate - direktno u metu je gađao Dušan Tadić.


Nažalost, bled utisak iz drugog poluvremena je poništio sve dobro što je Aleksandar Mitrović uradio u prvih 45 minuta.


Pročitajte još Baraž Lige nacija druga šansa za Srbiju za plasman na EP: Ako ne bude čuda, “orlovi” blizu Osla


- Ponavljam, sramotno je kako smo loše igrali i malo trčali u drugom poluvremenu. Moraćemo neke stvari da ispravimo već na meču sa Ukrajinom. Trebalo bi da im se osvetimo za neke stvari iz juna - dodao je Tadić.


Na pitanje, da li očekuje iznanađenje u nedelju popodne u Luksemburgu gde gostuje Portugalija, Tadić je bio kratak i jasan:


- Čisto sumnjam!