POČELI su kvalifikacije sa realnom nadom da u grupi sa Engleskom, Češkom, takozvanim Kosovom i Bugarskom mogu da se bore za prva dva mesta koja vode na Evropsko prvenstvo, a završili su ih na poslednjem mestu sa samo tri osvojena boda, isto toliko postignutih i 22 primljena gola.

Posle debakla na Vembliju (0:7) po broju postignutih golova "sokolovi" su u društvu fudbalskih "liliputanaca" kakvi su Andora, Moldavija, Estonija, Lihtenštajn, Malta i Gibraltar, a slična priča važi i za broj primljenih golova pošto su samo pojedini "fenjeraši" u ostalim grupama češće išli po loptu u mrežu.

- Ne znam šta da kažem, šta da mislim posle ovog meča ili celih kvalifikacija. Prvi put otkad se bavim fudbalom, sramota me je jedne utakmice. Sramota me je od ljudi iz saveza, koji su uz nas i trude se da nam daju maksimalne uslove, sramota me je od navijača koji dolaze da nas prate, od igrača koji su ranije nosili dres reprezentacije i ostavili neki trag, sramota me od kompletne javnosti. Ovo što smo napravili je nezapamćeno u fudbalskoj istoriji Crne Gore - rekao je Nikola Vukčević.

Kapitenska traka oko ruke na "Vembliju" možda ostane u sećanju Fatosa Bećiraja, ali sve ostalo vezano za ovu utakmicu sigurno neće.

- Igrali smo protiv jedne od najjačih reprezentacija na svetu i znali smo da će biti teško. Mislim da je trebalo da budemo hrabriji, da ih sprečimo da dođu do lake pobede. Jeste nam falilo deset igrača, ali ne bi trebalo da se vadimo na to. Možda smo ušli u meč sa velikom dozom respekta. Moramo da zaboravimo ovaj meč, ako je to moguće i da polako pravimo projekat za naredne kvalifikacije i mečeve u Ligi nacija - procedio je napadač "sokolova".