Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je posle večerašnje pobede nad Luksemburgom da je ekipa ispunila cilj i upisala pobedu, ali da je on u pojedinim trenucima dovođen u pitanje zbog pada koncentracije.

- Rekli smo pre meča da ćemo gledati samo sebe i samo svoj rezultat. Ušli smo sa ciljem da ostvarimo pobedu, ali kada imamo rezultat i kada imamo mogućnost da uvedemo meč u mirnu završnicu, mi i ovoga puta uđemo opušteni i u pojednim trencima dovedemo pobedu u pitanje i ceo tim - rekao je Tumbaković novinarima posle utakmice.

PROČITAJTE JOŠ: Mitrović još greje nadu: Srbija pobedila Luksemburg i zadržala teoretske šanse da se plasira na EP

Srbija je večeras sa 3:2 pobedila Luksemburg u sedmoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Ima stvari za ozbiljnu priču i analizu. Mnogo stvari nije bilo dobro, kako u prvom, ali tako i u celom drugom poluvremenu... - rekao je on.

Upitan da li je ekipa mislima već u baražu ili je fokusirana na meč za Ukrajinom, Tumbaković je kazao da reprezentacija kvalifikacije želi da završi na "najbolji način".

- Imamo cilj da takmičenje završimo na najbolji način. Igramo kod kuće protiv tima od kog smo ozbiljno poraženi i sada pred našom publikom želimo da ostvarimo dobar rezultat. Šta će biti ne zavisi samo od nas - rekao je selektor.

PROČITAJTE JOŠ: Ronaldo i Portugalci nisu pomogli Srbiji, Englezi demolirali Crnu Goru

On je kazao da ekipa ima pritisak zbog kog u nekim trenucima možda igra slabije, ali da to ne bi trebalo da bude opravdanje.

Tumbaković je izrazio nadu da će Srbija u ovim kvalifiakcijma uspeti da "eventualno ostvari cilj".