Bajern neće biti ono što je danas: Henes odlazi posle 40 godina

Beta

14. 11. 2019. u 19:11

Бајерн неће бити оно што је данас: Хенес одлази после 40 година

Uli Henes foto: EPA/Philipp Guelland

Mislim da se neko kao Uli Henes nikada neće zaustaviti, on ima srce Bajerna, uvek će ostati povezan sa nama - rekao je kapiten tima Manuel Nojer
Predsednik Bajerna iz Minhena Uli Henes napustiće u petak, posle 40 godina taj fudbalski klub.

Henes, koji je transformisao Bajern u jedan od najjačih evropskih klubova, na godišnjoj skupštini će se povući sa funkcije, na koju je predložio bivšeg direktora kompanije Adidas Herberta Hajnera. Henes će ostati u klubu kao supervizor još najmanje četiri godine.

Otkako je Henes prešao u menadžment Bajerna, taj klub dominirao je Bundesligom, osvojivši 24 titule i 14 trofeja u Kupu, ali i dve titule evropskog prvaka.

- Mislim da se neko kao Uli Henes nikada neće zaustaviti, on ima srce Bajerna, uvek će ostati povezan sa nama - rekao je kapiten Bajerna Manuel Nojer.

Henes će predati Hajneru stabilan i bogat klub, koji je prijavio 750 miliona evra prometa, odnosno 52 miliona evra profita. Bajern ima 300.000 članova kluba i 1.000 zaposlenih, a stadion Alijanc arena je otplaćena.

- Bajern je nezamisliv bez tebe. Klub neće biti ono što je danas - rekao je legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer, koga je Henes zamenio na mestu predsednika 2009. godine.

Mrlja na karijeru bačena je 2014. godine, kada je Henes dobio zatvorsku kaznu od 21 meseca, zbog utaje poreza od najmanje 28,5 miliona evra.

Henesu reputacija ipak nije bila urušena, pa je po izlasku iz zatvora, u novembru 2016. godine, ponovo izabran za predsednika Bajerna.

Upitan o budućnosti, Henes je rekao "da će o tome misliti u subotu kada se bude probudio".

Bajern traži novog trenera, posle otkaza Niku Kovaču zbog loših rezultata. Kao kandidati pominju se trener Ajaksa Erik ten Hag i Tomas Tuhel iz Pari Sen Žermena, koji su rekli da pre kraja sezone neće razmišljati o novom angažmanu, ali pominje se i Pep Gvardiola iz Mančester sitija, koji je svojevremeno uspešno predvodio minhenski klub.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije