MLADAfudbalska reprezentacija okupila se juče u beogradskom hotelu "M" na startu priprema za predstojeća dva meča kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2021. godine. Selektor Ilija Stolica okupio je "orliće" pre dva važna meča koji će biti odigrani na niškom "Čairu", 15. novembra sa Estonijom i 18. novembra sa Rusijom.

Srbija je u prilično nezavidnoj situaciji na tabeli, pošto je daleko od vodeće Poljske, Rusije i Bugarske.

- Nažalost, moraćemo da se odreknemo dvojice vrlo dobrih fudbalera na ovim kratkim pripremama za dve bitne utakmice. To su momci iz Partizana, Filip Stevanović i Strahinja Pavlović koji su zbog povreda morali da se zahvale na pozivu. Lepo je što su došli da pozdrave stručni štab i svoje saigrače iz reprezentacije - saopštio je Stolica odmah lošu vest.

Srećom, ima i dobrih stvari na ovom okupljanju mladih.

- Dobra je atmosfera i oseća se pobednički duh među igračima i mečevi sa Estonijom i Rusijom. Nažalost, pogled na tabelu naše kvalifikacione grupe nije prijatan, ali ove dve utakmice su prilika da popravimo kompletnu sliku. Dobro je što oba meča igramo kod kuće, na stadionu u Nišu. Publika na "Čairu" je fudbalska i verujem da će da podrži naš tim koji će tek da napreduje - zaključio je Stolica.

VLAHOVIĆ NA "HLAĐENjU"

CENTARFOR italijanske Fiorentine Dušan Vlahović nije na najnovijem spisku selektora Ilije Stolice.

- Sa Vlahovićem sam obavio razgovor i on zna zašto ga nema na ovom spisku. Njegovi fudbalski kvaliteti su nesumnjivi, a pošto igrači iz mlade prelaze u A selekciju, oni se na terenu, ali i van terena spremaju za tako važan korak - poslao je Stolica vrlo jasnu poruku šta je "problem" sa Vlahovićem.