U SVAKU reprezentativnu pauzu Crvena zvezda ulazi sa sve većom bodovnom zalihom u odnosu na rivale. Sada lider beži najbližim pratiocima sedam i osam bodova, a mogao je i više da je u Ivanjici odigrao kako se od njega očekuje i umesto remija upisao očekivanu pobedu.

Međutim, nekada ne ide sve po planu, pogotovo što nije bilo ni mnogo vremena za oporavak od teškog poraza protiv Totenhema u Ligi šampiona. Trener crveno-belih Vladan Milojević nije bio zadovoljan izdanjem i rezultatom protiv Javora, a sa šefom se slaže i defanzivac Nemanja Milunović.

- Ušli smo loše u meč. Nismo bili konkretni u fazi napada, već smo previše držali loptu u nogama i menjali strane na protivničkoj polovini. Primili smo gol, ali smo nakon toga zaigrali dosta bolje. Imali smo sijaset prilika, ali dođu takve utakmice kada jednostavno lopta neće u gol - analizira Milunović prvi prvenstveni remi.

Koliko je Zvezdi bilo stalo da u finišu napravi preokret i dođe do sva tri boda videlo se kada se i Milunović našao u ulozi napadača.

- To je bila taktička varijanta. Poslednjih pet minuta sam bio u špicu, nekoliko lopti sam uspeo da spustim ofanzivcima i to je delovalo korektno. Odradio sam dobar posao i kod Benove šanse u poslednjim trenucima meča, ali se rezultat nije promenio. Ostaje žal što nismo pobedili, ali okrećemo se narednim utakmicama - istakao je Milunović.

Pauza će svima dobro doći, sem igrača koji nastupaju za reprezentacije, ostali će imati nekoliko dana odmora.  

- U ciklusu u kom igramo utakmice na svaka tri dana, svaka pauza dobro dođe za ekipu i za fudbalere. Ne samo da bi se odmorili, već i da bi više vremena imali za pripremu i bolje treninge - istakao je Milunović.