SIMBOL borbe, želje, hrabrosti, istrajnosti i svega pozitivnog u najtežim životnim okolnostima je u nedelju u popodnevnim časovima izgubio borbu sa opakom bolešću. Sin Željka Pantića, doskorašnjeg voditelja "Partizanovog vesnika", a sada serijala "Dođite na stadion", Isaija Pantić, preminuo je posle više od dve i po godine borbe sa tumorom na mozgu, a njegova bolest je ujedinila celu Srbiju.

Borba Isaije sa nadmoćnijim neprijateljem je posebno, logično, praćena u crno-beloj porodici, pa je tako kapiten Vladimir Stojković posle utakmice sa Mančester junajtedom na "Old Trafordu" pred kamere "Arenasporta" izašao sa majicom na kojoj je pisalo "Isaija, hrabri dečače".

- Imao sam i jednu želju, da pružim podršku hrabrom dečaku. Nije bilo moguće na utakmici, nije rezultat dozvolio. Evo, sada mu pružam podršku i to je to - rekao je tada Stojković.

PROČITAJTE JOŠ: Dođite na poslednji oproštaj: Komemorativni skup Isaiji Pantiću (VIDEO)

U nedelju je stigla tužna vest da je Isaija izgubio bitku, a Vladimir Stojković ne krije da ga je ta informacija praktično nokautirala.

- Ovo je jako težak trenutak, pre svega za njegovu porodicu, za klub i za sve one koji su poznavali Isaiju. Teško je pronaći prave reči u momentu kada se srce slama zbog smrti jednog divnog deteta. Posle svega svi moramo da budemo ponosni na našeg Isaiju, jer se hrabro i junački borio do poslednjeg dana - procedio je drhtavim glasom kapiten Partizana u razgovoru za "Novosti".

Do poslednjeg trenutka Isaijinog života tinjala je nada da bolest može da bude savladana, reči podrške su stizale sa svih strana, a fudbaleri Partizana su često odlazili i u posete malom borcu.

- Pre nekih mesec dana smo ga posetili Nemanja Miletić i ja u bolnici. Verovali smo u čuda, ali eto život je nekad tako surov. Napustio nas je moj mali, veliki prijatelj, a ja obećavam da ćemo igrati i pobeđivati za njega i da će uvek biti u našim mislima - završio je jedan od najtežih razgovora za medije u karijeri Stojković.

ŠĆEKIĆ LAKŠE POVREĐEN

POVREDA Aleksandra Šćekića posle sudara sa jednim igračem Inđije u 57. minutu je u prvi mah delovala strašno, ali su informacije sa VMA donele veliko ohrabrenje. Koleno crnogorskog veziste, srećom, nije ozbiljnije stradalo pa mu je stavljena samo meka mobilizacija i odmah je poslat na dalje tretmane u klub. Sinoć je odrađena magnetna rezonanca posle koje će biti poznato kolika pauza predstoji visokom vezisti.