Ekspedicija fudbalskog kluba Radničkiotputovala je danas u Brzeće, da tokom reprezentativne pauze obaviti mini-pripreme za nastavak sezone.


Radničkiu subotu nije odigrao utakmicu 16. kola Superlige protiv Proletera u Novom Sadu zbog stomačnog virusa 12 prvotimaca i baš iz tog razloga je i doneta odluka da se ode na planinu kako bi se ekipa regenerisala pred zgusnut raspored u finišujesenjeg dela sezone.


"Situacija je danas mnogo bolja nego pre dva dana. Prvi put u karijeri sam se susreo sa ovakvim virusom koji je zahvatio gotovo ceo tim. Odlučili smo da je u ovom trenutku najbolje rešenjeza nas da pet dana provedemo u Brzeću na planinskom vazduhu, koji bi trebalo da ubrza oporavak od virusa. Tamoimao i potreban mir kako bi se što bolje pripremili za teške mečevekoji nas čekaju", izjavio je trener Nišlija Milorad Kosanović.


UBrzeće je Kosanović poveo sve igrače, treniraćedva puta dnevno, a u Nišse vraćaju u petak popodne, gde će nastaviti da se spremaju za utakmicu sa Crvenom zvezdom i ono što sledi kasnije.


"Veoma je bitno da nam pozicije koje vode u Evropu nisu daleko. Ukoliko se konsolidujemo i vežemo nekoliko pobeda, opet ćemo biti ravnopravni u borbi za izlazak na međunarodnuscenu, što je svakako našosnovni cilj ove sezone", istakao je Kosanović čiji će Radničkidočekati 22. ili 23. novembra Crvenu zvezdu na stadionu „Čair“.