MLADA fudbalska reprezentacija gubi korak u grupi za Poljskom, Rusijom i Bugarskom u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2021. godine. Ali, prilika da se popravi utisak pruža se "orlićima" već 15. i 20. novembra. Selektor mladih Ilija Stolica saopštio je danas spisak kandidata za duele protiv Estonije (15.11) i Rusije (20.11), a zanimljivo je da će Srbija obe utakmice igrati na niškom "Čairu", a još je zanimljivije da na spisku Stolice nema napadača Fjorentine Dušana Vlahovića i veziste portugalskog Famalikaoa Uroša Račića.


Naša selekcija je trenutno na četvrtom mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi sa četiri boda, a slaba uteha je bila pobeda u Bugarskoj na debiju Ilije Stolice na klupi, posle odlaska Neška Milovanovića, jer su remi sa Estonijom i porazi od Rusije i Poljske prilično pokvarili planove jedne talentovane generacije. Poljaci dominiraju na vrhu tabele sa deset bodova, slede Rusi sa osam, pa Bugari sa pet. Na dnu su Estonci sa tri i Letonci sa dva boda.

Mladi će se okupiti sutra u podne u hotelu "M" u Beogradu, odakle će se uputiti na završne pripreme u Niš za dva važna novembarska ispita.


Na spisku Ilije Stolice su: golmani Ilić (Voždovac), Marković (Rad) i Petrović (Čukarički). Odbrana: Marković (Olimpijakos), Veselinović (Vojvodina), Pavlović (Partizan), Terzić (Fjorentina), Kamenović (Čukarički), Devetak (Vojvodina), Nišić (Voždovac), Ilić (Breda), Mašović (Horsens). Sredina terena: Birmančević (Čukarički), Petrović (C. zvezda), Ilić (Breda), Gavrić (Grafičar), Stevanović (Partizan), Pavlović (Partizan). Napadači Adžić (Anderleht), Stuparević (Pribram), Čumić (Radnički), Joveljić (Ajntraht) i Tedić (Čukarički).