Legendarni Nemac brani Kovača: Od početka nije bio poželjan na klupi Bajerna

Novosti online

09. 11. 2019. u 09:12

Легендарни Немац брани Ковача: Од почетка није био пожељан на клупи Бајерна

Niko Kovač foto: EPA

Znam da je Kovač dobro obavio posao, uprkos činjenici da je smenjen. Siguran sam da će brzo ustati i krenuti dalje – rekao je Lotar Mateus
Smena Nika Kovača s klupe Bajerna još uvek je jedna od glavnih tema u nemačkim medijima. Hrvatski strateg dobio je otkaz prošlog vikenda, posle ubedljivog poraza od Ajntrahta (5:1), a legendarni kapiten Bavaraca i nemačke reprezentacije Lotar Materus smatra da je hrvatski trener, uprkos svemu, uradio dobar posao na “Alijac areni”.

- Kovača dugo poznajem, bilo smo saigrači u Salcburgu i radili kao treneri uz Đovanija Trapatonija. Znam njegove karakteristike i znam da je uradio dobar posao u Bajernu uprkos tome što je smenjen. Rekao sam da nije jednostavno biti trener minhenskog kluba, a Niko od starta nije bio poželjan na klupi, nije imao podršku kakvu je priželjkivao – rekao je nekadašnji trener Partizana, dodavši da je Hrvat ušao u neke kompromise pod pritiscima i zbog raznih izjava u medijima vezanih za ekipu.

- Situacija u Frankfurtu je bila kulminacija jer za takvu utakmicu trebaju puno iskusniji igrači. Ali, nije kriv kada Kutinjo promaši gol s jednog metra u Augsburgu, to je druga stvar. Kovaču ne treba sažaljenje, veoma je ponosan na ono što radi i siguran sam da će brzo ustati i krenuti dalje – rekao je Lotar Mateus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije