UEFA na udaru Platinija: Francuz traži isplatu zaostalih plata i bonusa

Beta

08. 11. 2019. u 18:50

УЕФА на удару Платинија: Француз тражи исплату заосталих плата и бонуса

Mišel Platini foto AP

Bivši predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini zatražiće preko suda isplatu zaostalih plata i bonusa od Uefa u iznosu od nekoliko miliona evra

Bivši predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini zatražiće preko suda isplatu zaostalih plata i bonusa od Uefa u iznosu od nekoliko miliona evra.

Njegov advokat Vensan Solari je u izjavi za AP rekao da je Uefa isplatila Platiniju samo godinu dana nakon što je suspendovan u oktobru 2015. godine.

Solari je naveo da Platini ima pravo bar na deo od tri miliona švajcarskih franaka koliko mu je godišnje pripadalo po ugovoru.

"Uefa nas je nedavno obavestila da ne žele nikakve pregovore", rekao je Platinijev advokat.

Kako je dodao, zahtev će biti blagovremeno podnet nadležnom sudu.

Uefa nije želela da komentariše ove navode.

Platini ponovo može da radi u fudbalu nakon što mu je istekla četvorogodišnja suspenzija. On je bio suspendovan iz svih fudbalskih aktivnosti zbog sukoba interesa, pošto je kao savetnik dobio dva miliona dolara od Svetske fudbalske federacije (Fifa) 2011. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nebojša

08.11.2019. 19:29

Dokazani kriminalac seuzeleo para. Uvek mu malo. Trrbali su ga dozivotno diskvalifikovati iz sporta Tako blagu kaznu je dobio zbog imena i zemlje porekla. Da je takav kriminalac bio Srbin dobio bi i robiji i oduzete pare i dozivotnu diskvalifikaciju