Ludnica na Maksimiru! Utakmica između Dinama i Šahtjora bila je za infarkt. Domaćin je vodio sa 3:1 do 90. minuta, a onda je u nadoknadi vremena primio dva gola za 3:3 što je dovelo do deljenja bodova u Ligi šampiona.


Trener Dinama Nenad Bjelica bio je van sebe posle meča i svu krivicu je svalio na sudiju Feliksa Brihta koji kod dva prigovora igrača Dinama nije tražio proveru VAR , ali je to učinio za Šahtjor i dosudio penal posle čega su gosti postigli treći gol.


- Ako ne žele gledati to, šta će nam taj VAR?! Ja uvek govorim da je VAR običnos*anje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I daljese tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR! Ja sam apsolutno protiv VAR, on ubija emocije, ubija nogomet - bio je ljut Bjelica u studiju HRT.


Osvrnuo se na sporne trenutke trener Dinama:


- Zašto imamo VAR? Kada u ovoj situaciji sudija prvo svira faul na Tajsonu, a onda vraća na nešto drugo, ali na ono što nije bilo, a to je prekršajĐire. Da se razumemo, prekršajTeofilea na Tajsonu je bio i to je bio čisti penal, ali stvar je u tome da je sudija gledajućisnimak to okrenuo i dao penal za drugu situaciju, u tome je stvar! VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi šampiona.


Trener Dinama, nešto kasnije, bes je iskalio na ženi prevodiocu na konferenciji za medije. Ona nije razumela jedno pitanje novinara, na šta je Bjelica vrlo nervozno odreagovao:


- Ma nije uopšte bitno, gospođo! Cirkus, VAR je cirkus. Prevedite im to!