NEĆEMO se žaliti, jer, već jednom smo uložili žalbu ali nije urodilo plodom, pa ćemo se baviti nama, a svako neka radi svoj deo posla. Naši fudbaleri i struka će se baviti terenom, nadležni svojim sektorom... Smatramo da će to na kraju, ipak, dati dobar rezultat, što smo zacrtali na startu sezone, opstanak u eliti.

To ističe Dragan Pilipović, direktor fudbalera Inđije, koji su u nedelju na svom terenu izgubili od Javora 2:3, uz dva isključenja njihovih igrača i penalom za goste u poslednjim trenucima duela.

Na klupskom sajtu, izveštač sa utakmice je arbitražu nazvao perfidnom i istakao burnu reakciju na "klasičnu pljačku" inače "pozorišne" publike.

- Ako je Inđija tipovana za ispadanje neka se to javno kaže, a ne ovako da iz utakmice u utakmicu to izgleda kao horor predstava. Još od Crvene zvezde se osilila Sudijska organizacija na sremski klub, ničim izazvana. U prvih pet kola su očito zasmetali "neočekivani" rezultati Inđinčana, gde su osvojili sedam bodova, od tada ni bod - navodi izveštač Anđelko Belić.

U vezi sa tim, direktor kluba Pilipović potvrđuje da je protiv Inđije ove jeseni "svirano" 12 penala.

- Mnogo je to, ali verujemo u organe FSS. Penali su slobodno sudijsko uverenje, a ostalo neka odrede kompetentni. Kažem, nećemo kukati, jer imamo svoj zacrtani cilj i odličnu organizaciju kluba. Od kada smo pre četiri godine preuzeli rukovođenje, klub nije u blokadi, nema dugovanja, stare reprogramirane dugove plaćamo uredno... bavimo se samo fudbalom, a ne prljavim radnjama, niti kombinacijama - kategoričan je Pilipović.

JANjIĆ: IGRAČI PLAKALI POSLE JAVORA
ALEKSANDAR Janjić, trener koji je ekipu vodio u prethodne tri utakmice, kada je protiv Inđije svirano četiri penala i trojica igrača isključena, ne krije da ima problem kako da zaštiti igrače.

- Petorica njih su plakala u svlačionici posle meča sa Javorom. Predano rade, marljivi su a ne zavise isključivo od svog kvaliteta i to pogađa celu ekipu, jer je teško održati radnu atmosferu i ambijent. Javor je bio bolji u uvodu, mi u nastavku i kada je naš treći gol visio u vazduhu, usledio je crveni karton. Posle toga, ne bih ništa komentarisao, a sve se može videti na video-snimku - kaže Janjić.