Bild: Kako nemački navijači unose pirotehniku na stadion?

Tanjug

04. 11. 2019. u 13:56

Билд: Како немачки навијачи уносе пиротехнику на стадион?

Foto: EPA

U Nemačkoj je u derbiju Berlina između Uniona i Herte došlo do "razmene" pirotehničkih sredstava između dva navijačka tabora

Na utakmicama prvenstva u fudbalu u Nemačkoj i Austriji proteklog vikenda navijači su izazvali incidente unošenjem pirotehničkih sredstava, privremeno prekinuli mečeve, ali i uneli novu zabrinutost u dve zemlje.

Kod rezultata od 0:2 između bečke Austrije i LASK-a radikalni navijači Austrije prekinuli su susret na 10 minuta paljenjem pirotehnike, što je za sportskog direktora Austrije Petera Štegera bilo neprihvatljivo ponašanje pristalica, koje mora biti zabranjeno jer je opasno.

U Nemačkoj je u derbiju Berlina između Uniona i Herte došlo do "razmene" pirotehničkih sredstavaizmeđu dva navijačka tabora.

Pirotehnika pala je i na sam tener, kao i na tribine, gde je jedna raketa pala u blizini dece, a druga na klupu Uniona.

Zbog ovakvog ponašanja sudija je prekinuo utakmicu, poslavši obe ekipe u svlačionicu, ali nakon dogovora sa policijom, susret je priveden kraju.

Visokotiražni berlinski dnevnik "Bild" postavlja pitanje kako uopšte pirotehnička sredstva dospeju u stadion pored opsežnih bezbednosnih kontrola.

"Bild" je, vodeći istragu, ustanovio da postoje mnogi načini i ističe da bezbednost na stadionu spada u nadležnost klubova.

Tako je list ustanovio da navijači, u cilju unošenja zabranjenih raketa, u noći pred utakmicu, provaljuju u stadion i skrivaju ih na tajno mesto.

Dalji trik je da ekstremne navijačke grupe poznaju ljude koji rade kod "ketering" firme, kojima daju novac da uz jelo "prošvercuju" u stadion i rakete da ih ostave na dogovoreno mesto.

Drugi način je da se pirotehnika da ženama da sakriju u donji veš, u nadi da "bezbednjaci" manje pretresaju žene.

Još jedan trik, začudio je "Bild", a to je da navijači pirotehnička sredstva skrivaju i u otvorima tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

posmatrac iz daleka

05.11.2019. 00:15

Ha ha ha... Nama ne treba da unosimo pirotehniku na stdione. Ona na primer, raste sama izmeju sedista na severu i jugu Marakane :-)