Menadžer fudbalske reprezentacije Nemačke Oliver Birhof rekao je da nije isključena mogućnost povratka Matsa Humelsa u državni tim, iako je to u suprotnosti sa mišljenjem selektora Joahima Leva.

- Iz razgovora se stekao utisak da se radi o definitivnom isključivanju iz reprezentacije, ali uvek sam govorio da još nikoga nismo penzionisali - rekao je Birhof za Skaj Nemačka.

Lev je izazvao mnogo pažnje kada je prošlog marta otputovao u Minhen, gde je razgovarao sa trojicom reprezentativaca osvajača Svetskog prvenstva 2014. godine, Matsom Humelsom, Tomasom Milerom i Džeromom Boatengom i obavestio ih da na njih ne računa. Odluku je obrazložio time da želi da pruži priliku mlađim igračima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Humels (30) je loše primio tu vest, ali od tada igra dobro za Borusiju iz Dortmunda, zbog čega mnogi u Nemačkoj smatraju da bi trebalo da se vrati u reprezentaciju, a posebno posle teške povrede Niklasa Zulea, koji je trebalo da bude standardan u odbrani.

- Tada sam smatrao da je vrlo jasno reći, posebno zbog igrača kakvi su Zule ili ostali, da više ne računamo na njih (Humels, Miler, Boateng), da imamo druge projekte i da mesecima ne želimo da razgovaramo o tome, ali u fudbalu ja nikada ništa ne isključujem - rekao je Birhof.