Mnogi igrači misle slično: Milner protiv VAR

Tanjug

29. 10. 2019. u 17:28

Многи играчи мисле слично: Милнер против ВАР

Džejms Milner foto: AP

Vrlo je teško koristiti VAR kada i dalje postoje mišljenja o odlukama i da se kvari atmosfera u utakmicama - rekao je fudbaler Liverpula
Fudbaler Liverpula Džejms Milner rekao je da VAR tehnologija kvari atmosferu na utakmicama i da mnogi igrači ne vole kada se koristi ta tehnologija. VAR se od ove sezone koristi u Premijer ligi i do sada je bilo mnogo kontroverzi. Ta tehnologija koristila se u svih 100 premijerligaških utakmica ove sezone, ali se igrači i treneri ne slažu oko njene uspešnosti.

- Tehnologija na gol liniji je neverovatna. Odluka se odmah donosi, crno na belo. Ali, vrlo je teško koristiti VAR kada i dalje postoje mišljenja o odlukama i da se kvari atmosfera na utakmicama - rekao je Milner, preneo je Skaj.

Milner je u svojoj autobiografiji naveo da "mrzi VAR", a u intervjuu za Gardijan rekao je da i dalje isto misli.

- To je možda staromodni deo mene, ali mislim da ima još mnogo da se razgovara o VAR-u. Postignete gol, nastupi eksplozija buke, a onda VAR. Morate da čekate. Da li je gol - naveo je on.

- Da VAR tehnologija otklanja sve kontroverze, podržao bih 100 odsto. Ali, još ima diskusija o tome. Mislim da mnogi igrači misle slično - dodao je Milner.

U 100 utakmica u Premijer ligi ove sezone VAR je promenio 26 odluka, a tom tehnologijom provereno je 600 spornih situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije