Tošić: Bio sam deo najjačeg Mančestera

M.B.

23. 10. 2019. u 19:28

Тошић: Био сам део најјачег Манчестера

Zoran Tošić Foto: M.Vukadinović

Izgradio sam odličan odnos sa Solskjerom. Nadam se da će prebroditi ovaj teži period - rekao je Tošić

PRE 10 godina deo Mančestera, sutra protiv Mančestera. Iskusni vezista crno-belih Zoran Tošić (32) bio je kratko deo najzvučnijeg fudbalskog brenda na planeti.


- Tadašnji Mančester je 2008. bio prvak Evrope i narednog proleća igrao je u finalu Lige šampiona, imao na svakoj poziciji po četiri, pet vrhunskih fudbalera i bio jedan od najjačih u klupskoj istoriji. Ako ne i najjači. Ovaj je u procesu izgradnje: menjali su se treneri, dolazili igrači, klub sve pokušava da se vrati na staze stare slave, dosta toga je turbulentno, ne može se reći da je na odgovarajućem nivou, ali opet je Mančester.


PROČITAJTE JOŠ: Milošević: Privilegija - posle 53 godine Junajted u Humskoj


Došao je Tošić u Mančester 2009. pun nade da će ostvariti sva dečačka maštanja , ali je realnost bila drugačija.


- Pomenuta ekipa je bila možda najjača u istoriji, sa fenomenalnim igračima, baš je bilo teško da se kao fudbaler koji je tek počeo da gradi karijeru izborim za mesto pored veličina kakve su Ronaldo, Gigs, Nani, Park, Velbek... Svi dejstvuju na krilnoj poziciji, poput mene. Bio sam svestan da je nerealno da igram odmah, ali kad vas zove Junajted ne možete da kažete "ne". Da sada imam 21 godinu i da odem u ovaj Junajted sigurno bih imao više šansi da pokažem kvalitete. Jedino što nemamo vremensku mašinu.


PROČITAJTE JOŠ: Solskjer odredio putnike za Beograd: Mata i Rašford predvode “đavole” u Humskoj


Sadašnji trener "đavola" je veoma dobro poznat Tošiću s obzirom na to da su u tom periodu direktno sarađivao sa Norvežaninom u B timu.


- Izgradio sam odličan odnos s njim. Još dok je bio trener rezervnog tima primećivala se filozofija upijena od ser Aleksa, želeo je da je prenese na mlade igrače kako bi kad dođu u prvi tim bili spremni da ispune očekivanja. Nekoliko puta sam igrao za mladu ekipu, bilo mi je zadovoljstvo da ostanem u kondiciji, kako bih bio spreman kad se ukaže šansa na najvišem nivou. Sada je za njega malo teži period, nadam se da će ga prebroditi i vratiti Junajted gde mu je mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije