ROMA KAO UKLETA: Fonseka računa na 17 igrača od 30 profesionalaca!

S. I.

22. 10. 2019. u 18:41

РОМА КАО УКЛЕТА: Фонсека рачуна на 17 играча од 30 професионалаца!

Edin Džeko foto: EPA

Ako ne uđe u seriju pobeda, Paola Fonseku neće spasti ni ova bizarna situacija sa povredama ove sezone
ROMA očima ne veruje, navijači čak ne mogu ni da budu ljuti, jer trener Paulo Fonseka ima na raspolaganju jedva 17 igrača od skoro 30 profesionalaca! "Vučicu" kao da je neko prokleo, začarao, jer povrede koje igrači redom zadobijaju najčešće su mehaničke, posledice igre a ne treninga, stručni je stav u italijanskim medijima.

Iz tog razloga portugalski trener za samo jednu pobedu u poslednjih pet mečeva, za lošu igru, veliki zaostatak u Seriji A, a pred meč sa Borusijom Menhengladbah, ne trpi tako velike kritike kakve bi bile da ima kompletan igrački kadar. Ipak, čak 18 povreda od početka avgusta doprinelo je da ekipa nema fizionomiju, da igrači nisu u formi. I povrede koje su se događale izbacivali su neke ključne igrače iz koloseka.

Da sezona neće proći glatko najavio je na startu pripremka Havijer Pastore, argentinski plejmejker, od koga se očekivalo da se vrti cela igra Rome. Potom su se ređali Leonardo Spinacola, pa Dijego Peroti koji je pauzirao dva meseca. Davide Zapakosta, pojačanje iz Čelsija, prvo se povredio lakše, a onda su mu pukli ukršteni ligamenti, pa je za njega sezona završena. Van stroja od starta sezone bili su i: po dva puta Pelegrini i Spinacola, Mhitarjan, Under, Cetin, Bua, Smoling, Dijavara, pa i golman Lopez. Edin Džeko je polomio vilicu i igrao je sa maskom u Đenovi protiv Sampdorije koja je, žargonski rečeno, "odnela" još dvojicu igrača i to do Nove godine: Nikolu Kalinića i Brajana Kristantea!

Fonseka u narednih mesec dana (povređena osmorica fudbalera) na raspolaganju će imati samo 17 igrača: golmane Lopeza i Mirantea, defanzivce Florencija, Spinacolu, Santona, Kolarova, Smolinga, Žezusa, Facija, Mančinija, samo trojicu vezista Vereta, Zaniola i Pastorea i četvoricu napadača Džeka, Klajverta, Perotija i Antonučija.

Ipak, ako ne uđe u seriju pobeda, Paola Fonseku neće spasti ni ova bizarna situacija sa povredama ove sezone.

LISTA POVREĐENIH
Džengiz Under - mišić (povratak u novembru)
Henrik Mhitarjan - tetiva (povratak u novembru)
Mert Četin - bolestan (povratak u novembru)
Amadu Dijavara - operisao meniskus (povratak krajem novembra)
Lorenco Pelegrini - metatarzalna kost (povratak u januaru)
Nikola Kalinić - fraktura fibule (povratak u januaru)
Brajan Kristante - tetiva (povratak u januaru)
Davide Zapakosta - ukršteni ligamenti (povratak u junu)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije