Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će već u ponedeljak ili utorak ministar finansija Siniša Mali objaviti podatke koliko je država davala novca fudbalskim i košarkaškim klubovima.

Vučić je u septembru najavio da će "po povratku iz SAD objaviti tačan iznos novca dat Partizanu i Zvezdi i da će se tada znati koji je klub navodno nečiji ljubimac".

Predsednik je u nedelju, gostujući na Prvoj, rekao da će se, kada ministar Mali objavi te podatke, videti da im je država dala "brdo para".

- Ne samo da će se videti šta je država dala direktno, već i javna preduzeća, šta je dala Srbija, a šta Beograd, lokalne samouprave i da svi vide koliko smo para potrošili i na jedne i na druge, a kako i jedni i drugi samo kukaju na državu kada im tako odgovara, pošto je uvek najlakše alibi tražiti u državi i okriviti je za nešto - naveo je Vučić.

Dodaje da su ga tako ranije okrivili i što je pomogao građanima zaduženim u švajcarskim francima, iako su ga prethodno oni koji su podsticali građane da se tako zaduže napadali u novinama jer neće da razgovara sa zaduženim građanima.

Vučić je istakao da su ga posle napadali kako se meša u ono što nije njegov posao, kao i kada je rešio problem za građane u Bristolu.

Naveo je da je to kada postoji svađa između paritzvanovaca i zvezdaša, pa se "jedni sećaju penala koji je za Zvezdu sviran protiv Inđije, a ovi drugi poništenog gola Zvezde protiv Partizana".

- Zato je potrebno samo da se izađe sa podatkom koliko smo mi para dali, jer je to posao države, a vi se svađajte koliko god hoćete i albilije tražite za svoje neuspehe na razne načine i ne zanima me dalje – rekao je Vučić.