Igrač Liverpula novac troši na izgradnju škola i bolnica

Tanjug

17. 10. 2019. u 12:35

Играч Ливерпула новац троши на изградњу школа и болница

Twitter Class 91.3 Fm@Class913fm

Ne želim da pokazujem luksuz. Težim ka tome da neki ljudi dobiju bar malo onoga što je meni život pružio, kaže Mane

Poznato je da Senegalac iz redova Liverpula Sadio Mane zarađeni novac troši na siromašne sunarodnike u domovini jer nikada ne zaboravlja svoje detinjstvo.

Mane je već u domovini finansijski pomogao da se sagrade škole, bolnice i stadioni, ali i porodicama u ekstremnom siromaštvu. On daje po 70 evra mesečno porodicama u najsiromašnijoj oblasti Senegala. Do sada im je uplatio 50.000 franaka.

"Sada je prilika da pomognem ljudima. Umesto da trošim novac na stvari koje mi nisu potrebne. Gradim škole, kupujem hranu i odeću za siromašne, za one koji nisu imali sreće kao ja", zaključuje 27-godišnji krilni napadač prvaka Evrope.

Kada je, letos, bio u poseti školi u selu Bambali čiju izgradnju finansira sa 270.000 evra Mane je rekao:

"Za mene je obrazovanje veoma bitno, jer ga nisam imao. Ova škola će vam omogućiti bolju karijeru i budućnost"Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Masan

17.10.2019. 13:47

A nasi jure po splavovima i karleusu, tuga. Nisu duzni da daju ali ne treba i ubijati narod u pojem njihovim.... znate i sami

Mića

17.10.2019. 15:16

To isto čine i neki naši sportisti:Luka Milivojević, Nemanja Matić, Novak Đoković...! No, nažalost, mnogo više je onih koji se razbacuju novcem, i zaboravljaju ko su, odakle su i ko je sve zaslužan za rezultate i sportske visine koje su dosegli!