U VIĐEV PO NOVU POBEDU: Mlada reprezentacija Srbije na teškom ispitu u Poljskoj

Z.Ć.

utorak, 15. 10. 2019. u 09:30

У ВИЂЕВ ПО НОВУ ПОБЕДУ: Млада репрезентација Србије на тешком испиту у Пољској

Dušan Vlahović Foto N. Paraušić

Minimalac u Bugarskoj vratio je "orliće" ponovo u igru za plasman na EP, uprkos lošem startu u grupi 5

IDU u Viđev da ugledaju novu pobedu i sebe na vrhu tabele. Minimalac u Bugarskoj vratio je "orliće" ponovo u igru za plasman na EP, uprkos lošem startu u grupi 5. Poraz od Rusije (0:1) i neočekivan remi sa Letonijom (1:1) trgli su naše mlade reprezentativce, koji su sa novim selektorom Ilijom Stolicom na stadionu Slavije u Sofiji uspeli da se sa trijumfom vrate na pravi put. Napravljen je snažan zalet za još viši cilj pred današnje (18.00) gostovanje u Poljskoj, a to je da se lideru preotme prva pozicija.

- Mnogo nam je trebala ta pobeda protiv Bugara. Za bolju igru smo nagrađeni u finišu, srećan sam što sam bio igrač odluke. Dobili smo pravi vetar u leđa i sada želimo da nastavimo sa uspesima. Ova reprezentacija ima kvalitet da se plasira na EP - uveren je Filip Stuparević, napadač "orlića".

Njegov saigrač iz špica Dušan Vlahović dodaje da je pravo vreme za novo dokazivanje i slavlje.

- Poljaci su kvalitetni i snažni, fizički su spremni. Čeka nas žestoka borba za svaku loptu. Siguran sam da sve zavisi samo od nas. Sa entuzijazmom i energijom koju smo pokazali u Bugarskoj, nećemo imati nikakvih problema - smatra Vlahović.

Mladi ofanzivac Fiorentine kaže da se raduje što sarađuje sa Ilijom Stolicom, koga poznaje iz Partizana.

- Insistira da uživamo, jer smo mi selekcija koja voli da igra. Spremni smo da napadnemo rivala i da ga nadigramo. Nadam se da ćemo uspeti, jer bismo se sa nova tri boda približili Evropskom prvenstvu.

Posle derbija sa Poljacima, "orliće" 15. novembra očekuje duel sa Estoncima u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije