KRENULA je mlada reprezentacija Srbije sa Neškom Milovanovićem na klupi u nove kvalifikacije za EP 2021. godine i odmah se saplela u duelima sa Rusijom (0:1) i Letonijom (1:1). Ulogu spasioca broda koji tone preuzeo je novi selektor Ilija Stolica, a prvu i najveću rupu i "veštačko disanje" posrnulom timu dao je Filip Stuparević, golom u 88. minutu u petak uveče, u pobedi protiv Bugarske u Sofiji (1:0).

Ovo je znak da se "orlići" vraćaju u život i da za njih još ima nade u grupi 5, u kojoj su još Poljska, Rusija i Letonija. Upravo će Poljaci biti sledeći rival mladoj selekciji, u utorak od 18.00 u Lođu.

- Izuzetno važna pobeda. Došla je u pravom trenutku, kada je naša situacija na tabeli bila vrlo komplikovana. Vidi se koliko su igrači puni motiva, i sada sa velikim optimizmom putujemo u goste Poljacima, koji su na nedavnom Prvenstvu Evrope u Italiji u prva dva meča pokazali snagu. Trenutno su vodeći u našoj grupi, što je dovoljan dokaz o tome ko nas čeka u utorak uveče - kaže selektor Ilija Stolica, koji danas iz Bugarske vodi "orliće" u Lođ.

Dakle, ima još nade za Srbiju, koja je posle prva dva kola bila na kolenima. Pridigla se tek u Sofiji, u meču protiv Bugarske, i predstoji joj težak put do vrha tabele, jer samo devet prvoplasiranih selekcija ide 2021. godine na EP, a preostalih osam ide u baraž.