Stolica: Lepo je što smo pobedili, ali ovo je početak, ima još mnogo posla

Beta

12. 10. 2019. u 17:30

Столица: Лепо је што смо победили, али ово је почетак, има још много посла

Ilija Stolica selektor mlade reprezentacije Srbije

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ilija Stolica rekao je danas da je lepo to što je ostvarena pobeda na njegovom debiju

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ilija Stolica rekao je danas da je lepo to što je ostvarena pobeda na njegovom debiju, ali da je to tek početak i da ga čeka mnogo posla.

"Moj osećaj bio bi isti da smo izgubili ili pobedili, a da smo imali ovakav pristup kakav su igraci imali... Odnos, stav prema obavezama, sve se zaokružilo postizanjem gola i to radovanje je bilo simbol svega sto su oni uspeli da urade za kratko vreme, da se ujedine oko istog cilja. Lepa stvar je što je pobeda došla već u prvoj utakmici, ali smo svi svesni da je ovo samo početak i da nas čeka mnogo posla. Najbitnije je da smo temelj postavili kako treba. Ja se trudim da imperativ te vrste ne treba da postoji kod igrača, već da neke naše zahteve, a to je kvalitetna igra, ispunimo na terenu, a rezulrat će doći", rekao je Stolica u Sofiji.

Stolica je debitovao na klupi mlade reprezentacije Srbije pobedom u petak nad Bugarskom rezultatom 1:0, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Meni je glavni cilj da igru, to jest nivo igre podignemo na taj nivo da ljudi počnu da dolaze da nas gledaju i da se i interesuju jer znaju da će reprezentacija uvek ići na to da nadigra protivnika. U toku same utakmice smo pričali da se vidi da deca pokušavaju da sprovedu sve što smo tri, četiri dana planirali i da će biti nagrađeni u nekom trenutku. Videlo se jasno na terenu da imamo stav kakav treba da ima jedna pobednička ekipa, nagrađeni smo na kraju, ali milsim da smo to i zaslužili. Kada sam gledao statistiku posle meča, video sam da su Bugari imali samo jedan udarac u okvir gola, i jedni i drugi smo imali po stativu, a mi šest šuteva u okvir gola, 12 ukupno. 69 odsto smo imali posed lopte, a oni 31, tako da su te razlike bile ogromne. Ti podaci nisu od suštinskog značaja za rezultat u fudbalu, ali se uklapaju u moju filozofiju i nastojanje da uvek budemo superiorni u odnosu na protivnika u svakom segmentu igre", kazao je Stolica.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije će narednu kvalifikacionu utakmicu igrati 15. oktobra protiv Poljske u Lođu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije