DEVETI dan oktobra možda neće ostati zlatnim slovima upisan u istoriji Partizana, ali će ga jedan od momaka koji su tog dana nosili crno-beli dres na Kup meču protiv Vodojaže u Grošnici pamtiti dok je živ. Đorđe Ivanović, momak koji je od početka sezone u debeloj senci Takume Asana i Filipa Stevanovića, dočekao je svojih pet minuta na startu masovnijeg takmičenja i nametnuo se na način koji pamte samo najstariji navijači kluba iz Humske.

Ofanzivni vezista Partizana je sa "petardom" u mreži simpatičnog domaćina ponovio podvig Marka Valoka, koji je postigao pet pogodaka u prvenstvenoj pobedi 5. avgusta 1956, kada su crno-beli slavili sa 5:3 protiv BSK.

PROČITAJTE JOŠ: Zbog navijača kasa FSS biće punija za nekoliko miliona dinara

- Drago mi je zbog golova, značiće mi na planu samopouzdanja, ali je najbitnije da smo pobedili i prošli dalje. Odigrali smo dobru utakmicu u lepoj atmosferi, stvorili dosta šansi, a bez obzira na to što nismo rano postigli gol, bili smo strpljivi i znali da će rezultat doći - istakao je Ivanović, bez želje da ozbiljnije analizira svoj nestvarni golgeterski učinak.

Sa ovih pet pogodaka iz okršaja sa Vodojažom Ivanović jeste dopisao značajan segment u klupske istorijske knjige, ali je i dalje daleko od apsolutnog rekordera Stjepana Bobeka. Slavni napadač Partizana, koji je nemilosrdno rešetao mreže rivala u posleratnom periodu, u dva navrata je bio osmostruki strelac! Prvi put je 1947. u prvenstvenom meču protiv 14. oktobra (10:1) njegovo ime osam puta upisano na listu strelaca, a isti podvig je ponovio i 18. novembra 1951, kada je u Kupu savladana Sloga iz Petrovca na Mlavi sa čak 15:0.

Inače, ekipa Partizana se posle ubedljive pobede na početku puta ka odbrani Kup trofeja uputila u Stanišić, gde će ostati do subote i odraditi po dva treninga dnevno. Milošević je na put poveo 22 igrača, među kojima se nalazi i Miroslav Vulićević, iskusni defanzivac i svojevremeno zamenik kapitena Saše Ilića, koji od kraja prošle sezone nije bio u kombinaciji za tim crno-belih.