KAD IGRA PARTIZAN, NEMA ŠKOLE: Crno-beli ubedljivi protiv Vodojaža, pet golova Ivanovića

N. Iljukić

09. 10. 2019. u 16:52

КАД ИГРА ПАРТИЗАН, НЕМА ШКОЛЕ: Црно-бели убедљиви против Водојажа, пет голова Ивановића

Detalj sa meča Foto: N. Paraušić

Gosti slavili golovima petostrukog strelca Ivanovića i Lutovca. Sjajan doček za Partizan u Grošnici

FUDBALSKI praznik u Šumadiji. Došao je Partizan, dočekan je kao Real Madrid, ispraćen je isto tako, a utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije ostaće upamćena kao istorijski događaj u predgrađu Kragujevca. Selo Grošnica ovo ne pamti, stigli su crno-beli, četvorostruki uzastopni osvajači domaćeg Kupa.


-Ovo je velikidogađaj za naše selo, ma za celuŠumadiju. Partizan je do sada dolazio u goste fudbalskim klubovima Radnički i Šumadija, ali u Vodojaži je prvi put. Pre 20 dana smo saznali da su nam crno-bei rival u šesnaestini finala Kupa i od tadaje cela Grošnica na nogama – sa ponosom nas je dočekao Žarko Stevanović, alfa i omega Vodojaže.


PROČITAJTE JOŠ: “GROBARI” PROTESTOVALI ISPRED FSS U PAZOVI: Mi navijamo tamo gde se rezultat kroji


TREĆA VODA NA SVETU FUDBALERI Vodojaže će još da rastu i da uče od najboljih, ali u komšiluku imaju vodu vrhunskog kvaliteta. Ispitivanja su davno potvrdila da je voda iz jezera Vodojaža treća najkvalitetnija na svetu, odmah posle dva izvora iz Sofije i Helsinkija.

Kroz Kragujevac, magistralom ka Kraljevu, pa oštro levo ka Grošnici. Put nije mogao da se promaši. Policije je bilo kao da je meč visokog rizika, 1.200 navijačaje htelo uživo da vidi veliki Parizan. Ipak, glavna zvezda je sedela na klupi. Trener Savo Milošević je odmorio više od pola tima koji je uspešno gurao poslednjih mesec dana u Srbiji i Evropi, pa se zagrcnuo protiv Voždovca. Prilika za povratak na pobednički kolosek je iskorišćena u odloženoj utakmici Kupa protiv autsajedera iz predivnog mesta nadomak Kragujevca.


-Vodojaža je osnovana ratne, 1943. godine. Beše rodna godina, sa puno pšenice, a meštani su mnogo žita sa jednim studentom trampili za pravu, kožnu fudbaslku loptu. Tih godina su igrali na tri terena iz zabave i da skrate muku. Do 1946. klub se zvao Vodovod, od tada do 1980.godine nosio je ime Zadrugar, a od tada je Vodojaža. U prevodu bi to bila ustava, jer je nedaleko od stadiona akumulaciono jezero istog imena koje su 1937. godine izgradile dve nemačke kompanije. Umesto da miniraju ceo kompleks kada su se povlačili iz naše zemlje, kao poraženi u ratu, oni su bez ijedne reči predali sve meštanima i radniccima, domaćinima na održavanju – dodaje Stevanović.


PROČITAJTE JOŠ: NOVI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Bivšem sudiji Radomanu pretili zbog komentara utakmice Napredak - Zvezda


Partizan je danas u Grošnici zaista dočekan i ispraćen kao Real Madrid.


- Ovo je događaj koji ostaje u sećanju svih meštana. Prepodnevna smena je skratila svoje časove u osnovnoj školi “Natalija Nana Nedeljković”. Popodne je bilo slobodno za sve klince koji su želeli da vide Partizan i Vodojažu. Važno nam je da se nismo obrukali kao dobri domaćini. Zahvaljujući Radetu Đorđeviću, Lazaru Stevanoviću, Miloradu Peroviću, Milošu Orloviću, Draganu Vesiću i predsedniku kluba Milošu Đurkoviću sve ovo je prošlo kao jedna prelepa fudbalska priča – zaključio je Žarko Stevanović.Posle dva odigrana poluvremena na terenu u Grošnici, domaćin se u na “trećem poluvremenu” pokazao mnogo bolje nego na svojoj travi.Foto: N. Paraušić
STRELCI: Ivanović u 41, 46, 61, 65. i 90. i Lutovac u 64. minutu za Partizan. Stadion u Grošnici. Gledalaca: 1.200. Sudija: Ilić 6.

VODOJAŽA: Živak 5,5- Dajić 5,5 (od 54. Đurić 5,5), Đokić 5,5 Mijaličić 5,5 – Komatina 5,5, Petrović 5,5, Jekić 5,5, Vuković 5,5, Vasiljević 5,5 – Nedeljković 5,5 (od 65. Jovanović -)– Sretenović 5,5 (od 75. Perović -).

PARTIZAN: Stevanović – Dinga 6,5, Gigić 6,5(od 46.Jovanović 7), Urošević 7(od 64. Stanojlović 7), Vujačić 7 – Smiljanić 7, Pešukić 6,5, Urošević 7, Marković 7,5 (od 75. Đorđević-), Lakčević 7 – Ivanović 8,5.

Igrač utakmice: Đorđe Ivanović (Partizan)


Foto: N. Paraušić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)