Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da je današnja zabrana utakmice crveno-belih protiv Trepče naterala "Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice".

- Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas, znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA - rekao je Mijailović u izjavi dostavljenoj medijima.

PROČITAJTE JOŠ: Saljihu otkrio zbog čega nije održan meč između Trepče i Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde nisu ranije danas pušteni na Kosovo gde je trebalo da odigraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče.

- Kada su primani u FIFA glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju. Šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija? Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda - rekao je Mijailović.

PROČITAJTE JOŠ: IZBEGNUT UŽAS NA JARINjU: Kosovski specijalci imali naredbu da hapse fudbalere Zvezde

- Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani - dodao je predsednik Zvezde.

Utakmica Trepča - Crvena zvezda igraće se sutra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi od 15.00, a ulaz će biti besplatan.