Saljihu otkrio zbog čega nije održan meč između Trepče i Zvezde

Novosti online

sreda, 09. 10. 2019. u 15:50

Саљиху открио због чега није одржан меч између Трепче и Звезде
FIFA nije nadležna za ovaj slučaj i oni ne mogu od nas da traže da povučemo zabranu za igranje utakmice, kaže generalni sekretar Fudbalskog saveza tzv. države Kosovo

Generalni sekretar Fudbalskog savezatzv. državeKosovoErol Saljihu, izjavio je danas da je fudbalska utakmica između Crvene Zvezde i Trepče zabranjena zbog osetljive političke situacije na Kosovu.

Saljihu je u izjavi za Kosovo Onlajn napomenuo da Fudbalski savez Kosova nikada nije bio član Fudbalskog saveza Srbije već punopravni član Fudbaskog saveza tadašnje Jugoslavije.

Takođe, on tvrdi da Srbija nikada nije održavala takmičenja na teritoriji Kosova i ocenjuje da je utakmica Crvene Zvezde i Trepče političko pitanje.

Saljihu je, komentarišući dopis Međunarodne fudbalske federacije da se utakmica između Crvene Zvezde i Trepče može odigrati na Kosovu, istakao da je FIFA uzela u obzir samo argument Srbije.

- FIFA nije nadležna za ovaj slučaj i oni ne mogu od nas da traže da povučemo zabranu za igranje utakmice. Ne mogu nikada da nas nateraju da dozvolimo igranje utakmice na našoj teritoriji. Oni su uzeli u obzir samo argument Fudbalskog saveza Srbije”, podvukao je on.

Autor: Kosovo.online

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije