SUDIJSKA ANALIZA: Sporan gol Marina, Zvezda oštećena za penal, dve greške na meču Partizana

Novosti online

08. 10. 2019. u 09:11

СУДИЈСКА АНАЛИЗА: Споран гол Марина, Звезда оштећена за пенал, две грешке на мечу Партизана
Dugogodišnji član Sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije Milan Radaković komentarisao je sporne odluke na mečevima 11. kola Linglong Superlige na televiziji Arena Sport

Dugogodišnji član Sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije Milan Radaković komentarisao je sporne odluke na mečevima 11. kola Linglong Superlige na televiziji Arena Sport u odsustvu člana Sudijske komisije Igora Radojičića.

Posebnu pažnju privukli su trenuci sa mečeva između Napretka i Crvene zvezde, kao i Partizana i Vožvdovca.

Radaković se najpre dotakao meča u Kruševcu, gde je bilo nekoliko spornih situacija

- Što se tiče gola Degeneka na početku meča, mislim da je bila ispravna odluka što je poništen zbog ofsajda. Nekoliko minuta kasnije, videli smo udaranje od strane igrača u crvenom dresu. Ovo je kazneni udarac i isključenje igrača u crvenom dresu. U ovoj situaciji je sudija gledao ka igraču koji ima loptu, možda je trebalo da ima podršku od strane pomoćnika- analizirao je Radaković situaciju kada je Ben ostao na travi da leži.

Ipak, sudija Bojan Nikolić je u 75. minutu svirao penal nad Benom. Iako kontakta nije bilo. Ipak, Radaković je pokušao da ''odbrani'' Nikolića.

- Sudija je jako slabo bio postavljen i od igrača u crvenom dresu ne vidi situaciju. Naginje se kako bi je bolje video i njegovo slobodno sudijsko uverenje je bilo da svira penal. Ne bih ulazio u neku dublju analizu.

Što se tiče prekršaja za slobodan udarac iz kog je Marko Marin dao gol, Radaković je rekao:


- Ispravna odluka Nikolića, Vulić prvi dolazi do lopte i sklanja je. Međutim, igrač Zvezde je bio u živom zidu što se ne sme. Nikolić ga je najpre opomenuo da se pomeri za metar, ali je on iskoristio to postavljanje i vratio se u živi zid, završio je Radaković o spornim detaljima iz Kruševca, pa se osvrnu na Humsku.


Prva situacija se tiče jedanaesterca iz kojeg je Voždovac došao do vođstva.

- Kad pogledamo iz prvog ugla, stiče se utisak da je bilo kontakta između Stojkovića i igrača, ali kada usporimo snimak vidimo da ga nema. Sudija je pogrešio, nema eliemenata za dosuđivanje najstrože kazne".

U situaciji kada je Pavlovićrukom oborio Stanisavljevićau kaznenom prostoru Radakovićtakođe nema dilemu.

- Ovo je slična situacija kao u Kruševcu. Igrač Partizana ovde hvata za vrat igrača Voždovca, postoje elementi za kazneni udarac".

Radakovićkaže da u situaciji koja je prethodila drugom golu Voždovca nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Loptu je rukom u kaznenom prostoru dirao Natho.

- U klizećem startu je uvek prirodno da ruka ide na zemlju. On tu ruku ne može da pomeri, bilo bi prestrogo da je dosuđen kazneni udarac", poručio je Radaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Marko

08.10.2019. 10:02

Ni ovaj nema veze o fudbalu,svuda u Evropi igraci pri slobodnom udarcu krecu se i ometaju jedne druge....

Branislav

08.10.2019. 10:11

E, moj gospodine analiticaru. Kod Zvezdinog penala je u pitanju slobodno sudijsko uverenje a kod penala za Vozdovac , sudija je pogresio!!!!!! Pa gde je i tu slobodno sudijsko uverenje??

slavko

08.10.2019. 10:23

Boze koliko ima ovih koji pokusavaju da nas ubede da smo svi slepi i glupi i pokusavaju kao da naprave neki balans.To je bilo sramno sudjenje i u jednom i u drugom mecu,svi znamo ko ima koristi u oba slucaja.

Srdjan

08.10.2019. 11:40

To znaci da je zvezda neregularno pobedila a Partizan neregularno izgubio. To znaci da je zvezda neregularno 4 boda ispred Partizana i da je prvenstvo neregularno dodeljeno zvezdi da bude prvak. Ali ne treba se mnogo na to obazirati i davati dalje komentare, to je tako normalno.

GP

08.10.2019. 12:06

Niko ne spori da je sudija mogao da svira penal za Vozdovac, ali ne sigurno onaj kojim je usmerio dalji tok utakmice i tako direktno pomogao zvezdu. Ne Vozdovac nego zvezdu, jer sigurno zbog Vozdovca ono nije uradjeno. Ali mislim da je mogao da svira i penal za Partizan kada je igraca Vozdovca lopta pogodil u ruku, a bio je u svom sesnaestercu, a ne 1,5 m ispred kao u pojedinim mecevima Linglong lige.

A šta kaže za gomilu baklji ubačenih u teren?

08.10.2019. 13:12

Tada se po propisima utakmica prekida i dodeljuje pobeda protivničkom timu službenim rezultatom, je l tako?