Menadžer konačno otkrio zbog čega je propao Fekirov transfer u Liverpul

Novosti online

subota, 05. 10. 2019. u 15:07

Менаџер коначно открио због чега је пропао Фекиров трансфер у Ливерпул

Nabil Fekir Foto: EPA

Oko četiri meseca sam radio sa predstavnicima Liverpula i Liona, sa klopom. Sve je bilo spremno, a onda se na dan potpisivanja ugovora pojavio njegov zet - priča Bern

Prelazak Nabila Fekira iz Liona u Liverpul je bio gotova stvar. Svi vodeći engleski mediji su to objavili, na društvenim mrežama se pojavila i njegova fotografija sa intervjua za klupsku televiziju i čekalo se samo zvanično predstavljanje.


Međutim, ubrzo su se oglasila oba kluba, demantovala da je posao završen i poručili da do transfera neće doći. Spekulisalo se dosta šta su pravi razlozi. Jedan od njih je teška povreda od koje se Fekir oporavio i da neće moći da izdrži stil igre koji forsira Jirgen Klop.


PROČITAJTE JOŠ: Klop: I iz pobede smo izvukli pouku


Međutim, posle više od godinu dana je njegov bivši menadžer Žan-Pjer Bern je u razgovoru za “Kanal plus” otkrio šta se sve dogodilo.


- Nabil je bio prioritet Liverpula. Oko četiri meseca sam radio sa njihovim predstavnicima, sa Klopom, sa prvim čovekom Liona Olom, sve je bilo spremno. On je znao sve obaveze u ugovoru, trebalo je da zaradi oko 45 miliona evra za pet godina - počeo je izlaganje Bern.


A, onda se sve preokrenulo.


- Na dan kada je ugovor trebalo da bude potpisan pojavio se Nabilov zet i rekao “Zaustavite sve, moramo da krenemo pregovore otpočetka”. Bilo je nerealno, osećao sam se kao u nekom crtaću Volta Diznija.


Nastavio je u istom dahu.


- Postojala su dva elementa za ugovor. Prvi su bili lekarski pregledi koji su bili negativni i drugi, kada potpisujete za tako veliki klub kao što je Liverpul, morate da imate određeni stav. Kada su predstavnici Liverpula videli šta se dešava... Ponekad, kada je neka povreda u pitanju, možda može da se napravi neki dogovor, sada je slučaj bio drugačiji.


PROČITAJTE JOŠ: LŠ: Tadić asistent u pobedi Ajaksa, preokret Barselone protiv Intera, spektakl na "Enfildu" i trijumf Liverpula


Za sve je menadžer okrivio Fekirovog zeta.


- Zet se odjednom ponašao kao da mu je agent. Tražio je proviziju, pošto je video da je to popularno u svetu fudbala. Nabil se ponašao kao na oblaku, kao da je postao novi čovek. Nije se čak ni javio predstavnicima Liverpula. Ljudi su ostali u čudu zbog svega što se dogodilo, mene je bilo sramota - zaključio je Bern.


Posle svega što se tada desilo Fekir je ostao još godinu dana u Liverpulu i letos je potpisao za Betis.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije